21.4 C
Athens

Ρόμπερτσον για Τσιμίκα: «Είναι εξαιρετικός παίκτης και δούλεψε αρκετά, θέλω να τα πάει καλά»

Ο Κώστας Τσιμίκας ζει το όνειρό του στην Λίβερπουλ σε μία χρόνια καταξίωσης για τον ίδιο και απόδειξης ότι όταν δουλεύεις σκληρά, η επιτυχία είναι δεδομένη.

Ο… Greek Scouser όπως τον αποκαλούν στο Λίβερπουλ διάγει ίσως το καλύτερο ξεκίνημα της καριέρας του έως σήμερα, δημιουργώντας ευχάριστους πονοκεφάλους στον Γιούργκεν Κλοπ για τη θέση του βασικού στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Απέναντί του ή μάλλον δίπλα του, σύμφωνα με τα όσα λένε και οι δύο, ο εξίσου καλός Άντι Ρόμπερτσον που έχει αφήσει το στίγμα του στην κόκκινη πλευρά του Μέρσεσαϊντ τα τελευταία χρόνια.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στη «Daily Mirror» ο Σκωτσέζος μπακ αναφέρθηκε στη σχέση ανταγωνισμού που έχει αναπτύξει με τον Έλληνα μπακ για μία θέση στα αριστερά, υπογραμμίζοντας πως αμφότεροι κοιτούν πρώτα το καλό της ομάδας και προσπαθούν συνεχώς να εξελίσσονται.

Αναλυτικά τα αποθεωτικά λόγια του «Ρόμπο» για τον «Τσίμι»:

«Την περασμένη σεζόν είχε νοσήσει από κορονοϊό, που νομίζω ότι τον εξαφάνισε για μερικές εβδομάδες και μετά είχε έναν άσχημο τραυματισμό στο γόνατο. Άρα ήταν δύσκολο, αλλά δούλευε συνεχώς σκληρά.

Η θέση στην οποία βρισκόμασταν από την άποψη ότι δεν είχαμε πολλές επιλογές λόγω τραυματισμών την περασμένη σεζόν με βοήθησε στο να παίζω σε κάθε παιχνίδι, αλλά εκείνος δούλευε σκληρά. Ο Κώστας είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Τα πάμε καλά. Είναι καλός στα αποδυτήρια και μέσα στη ζωντάνια. Οι οπαδοί της Λίβερπουλ μπόρεσαν να τον δουν περισσότερο αυτή τη σεζόν, ξεκίνησε τη σεζόν και έχει παίξει μερικά παιχνίδια από τότε», υποστήριξε αρχικά ο Ρόμπερτσον και πρόσθεσε:

«Όταν είσαι σε έναν σύλλογο, όπως η Λίβερπουλ, περιμένεις να έχεις ανταγωνισμό. Θα πιέσουμε ο ένας τον άλλον, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ο ένας τον άλλο καλύτερο και θα συναγωνιστούμε ο ένας τον άλλον, αλλά όταν ο άλλος παίζει, θέλουμε να τα πάει καλά.

Αν κάνει καλή εμφάνιση δεν με κάνει χειρότερο και αν εγώ έχω καλή απόδοση δεν κάνει εκείνον χειρότερο. Παραμένουμε ακόμα δύο καλοί παίκτες. Νομίζω ότι μερικοί άνθρωποι μπορούν να παγιδευτούν στον ανταγωνισμό ή να αρχίσουν να αντιπαθούν τον άλλον και είναι απλά τρελό. Και οι δύο θέλουμε να τα πηγαίνουμε καλά».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς