17.8 C
Athens

Ο Λιούις είναι… τυχερός!

Pole position για τον Χάμιλτον στο Σπα, με τη βροχή να φέρνει ανατροπές στο φινάλε της διαδικασίας…

Η τύχη χαμογελά στους τολμηρούς. Και στους ικανούς. Και το να είσαι τυχερός στη ζωή, είναι ένα «διαβατήριο» προς την επιτυχία. Κάτι που γνωρίζει πάρα πολύ καλά ο Λιούις Χάμιλτον κι είχε την ευκαιρία να το βιώσει για ακόμα μία φορά στο Σπα, κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων του 13ου αγώνα για το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1.

Η τύχη χαμογέλασε φαρδιά-πλατιά στον τέσσερις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, καθώς σε μια πίστα στην οποία φαινόταν ξεκάθαρα πως η Ferrari είχε σημαντικό πλεονέκτημα λόγω του πολύ ισχυρού κινητήρα της, οι ουρανοί άνοιξαν ακριβώς τη στιγμή που το χρειαζόταν ο Βρετανός. Και που το απεύχονταν στη «σκουντερία».

Ο Χάμιλτον χάρη και στη βροχή αλλά και στο εξαιρετικό timing, διότι αποφάσισε να πιέσει την κατάλληλη στιγμή, πήρε την 78η pole position της καριέρας του και θα εκκινήσει από την πρώτη θέση του grid σε μια πίστα που φαίνεται να μην ταιριάζει τόσο ιδανικά στη Mercedes. Έναν αγώνα που θα είναι μεγάλος και λογικά ανατρεπτικός.

Τουλάχιστον τούτο εύχεται ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος είδε τον μεγάλο αντίπαλό του να παίρνει αυτή την pole, εντούτοις γνωρίζει πως εάν ο αγώνας είναι «στεγνός», τότε η Ferrari θα έχει αυξημένες πιθανότητες να πάρει τη νίκη και ο ίδιος να κάνει ένα σημαντικό βήμα για να πλησιάσει τον μεγάλο αντίπαλό του στη μάχη της κατάκτησης του φετινού τίτλου.

Άλλωστε ο Χάμιλτον είναι αυτή τη στιγμή στο +24 από τον Φέτελ, όπερ σημαίνει πως όλα παραμένουν ανοιχτά και πως είναι στο χέρι του Γερμανού να κάνει έναν αγώνα που θα του δώσει το δικαίωμα να μειώσει αυτή τη διαφορά. Βέβαια η προϊστορία δεν είναι τόσο ευνοϊκή για τη «σκουντερία», μιας η τελευταία «κόκκινη» νίκη ήταν το 2009 (του Κίμι Ράικονεν) από την 6η θέση του grid. Δηλαδή από εκεί απ’ όπου θα εκκινήσει στον αγώνα ο Iceman.

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε ιδιαίτερη μνεία στον Εστεμπάν Οκόν. Ο νεαρός πιλότος της Racing Point Force India έκανε τις καλύτερες κατατακτήριες της (σύντομης, ομολογουμένως) καριέρας του στη Formula 1,κ κατετάγη τρίτος και θα έχει δίπλα του και λίγο πιο πίσω τον teammate του, Σέρχιο Πέρες, ο οποίος ολοκλήρωσε ένα εκπληκτικό απόγευμα Σαββάτου για την ομάδα που πρόσφατα πέρασε στα χέρια του Καναδού μεγιστάνα Λόρενς Στρολ, πατέρα του πιλότου της Williams, Λανς Στρολ.

Παρεμπιπτόντως, οι «κακές γλώσσες» λένε πως από το grand prix της Σιγκαπούρη,ς σε τρεις εβδομάδες από τώρα,ο Στρολ ο νεότερος θα βρίσκεται στη Force India. Μετά από την εμφάνιση των δύο πιλότων της ροζ ομάδας, όμως, πόσο εύκολη είναι η απόφαση αντικατάστασης είτε του Πέρες είτε του Οκόν για τα… μάτια του «τζούνιορ»; Δύσκολη…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς