23.4 C
Athens

Κορωνοϊός: Αναβλήθηκαν τα Λέστερ – Τότεναμ και Μαν. Γιουνάιτεντ – Μπράιτον, πιέζουν για διακοπή οι ομάδες

Δραματική είναι η κατάσταση στην Αγγλία με τη νέα έξαρση που παρουσιάζει ο κορωνοϊός λόγω και της μετάλλαξης Όμικρον. Ενδεικτικό είναι πως στο διάστημα 6-12 Δεκεμβρίου βρέθηκαν 42 μέλη ομάδων της Premier League θετικά στον κορωνοϊό.

Οι αναμετρήσεις Τότεναμ – Μπράιτον, Μπρέντφορντ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπέρνλι – Γουότφορντ είχαν αναβληθεί λόγω κορωνοϊού, ενώ την ίδια τύχη έχουν ακόμα δύο αναμετρήσεις.

Η πρώτη είναι αυτή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Μπράιτον το προσεχές Σάββατο καθώς οι Κόκκινοι Διάβολοι δεν είναι καν σε θέση να παρατάξουν ενδεκάδα, ενώ αναβλήθηκε και η αναμέτρηση της Λέστερ με την Τότεναμ που ήταν προγραμματισμένη για το βράδυ της Πέμπτης (16/12).

Η Λέστερ είχε ζητήσει αναβολή λόγω 9 κρουσμάτων covid-19, η λίγκα το αρνήθηκε, ωστόσο άλλαξε την απόφαση της μερικές ώρες πριν την αναμέτρηση.

Τα δημοσιεύματα στην Αγγλία υποστηρίζουν πως οι ομάδες πιέζουν για αναβολή του πρωταθλήματος για έναν μήνα (ως τις 15 Ιανουαρίου) προκειμένου να διαφοροποιηθούν τα υγειονομικά δεδομένα προς το καλύτερο ως τότε μιας και ως τώρα δεν φαίνεται η επιδημιολογική κατάσταση τόσο στη χώρα – όσο και στις ομάδες – να βελτιώνεται. Το ακριβώς αντίθετο…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς