16.9 C
Athens

Η αφρικανική ομοσπονδία σκέφτεται μέχρι και την ακύρωση του Κόπα Άφρικα λόγω της μετάλλαξης «Όμικρον»

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να μην έχουμε Κόπα Άφρικα τον ερχόμενο Γενάρη!

Σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα η αφρικανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου (CAF) εξετάζει το ενδεχόμενο οριστικής αναβολής του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής για φέτος, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού εξαιτίας της μετάλλαξης «όμικρον» σε παραπάνω από 60 χώρες.

Όπως αναφέρεται σε Μέσα της Αφρικής, οι ιθύνοντες της ομοσπονδίας δεν θέλουν να ρισκάρουν την υγεία κανενός και αφού αρχικά μετέφεραν τη διοργάνωση για τον Ιανουάριου του 2022 πλέον σκέφτονται να την ακυρώσουν εντελώς επικαλούμενοι το υγειονομικό πρωτόκολλο για τον κορωνοϊό.

Σημαντικό ρόλο στις όλες εξελίξεις έπαιξαν και οι σύλλογοι της Αγγλίας που με βάσει τους ισχύοντες κανονισμούς θα στερηθούν για τουλάχιστον 1,5 μήνα τους Αφρικανούς ποδοσφαιριστές τους, καθώς πέρα από το διάστημα απουσίας τους για τα παιχνίδια, θα χρειαστεί να περάσουν και 15πενθήμερη καραντίνα άμα την επιστροφή τους στο Νησί.

Βέβαια, μία πιθανή ακύρωση του τουρνουά θα ωφελήσει και τους ελληνικούς συλλόγους με τον Ολυμπιακό να μετρά τα περισσότερα ερωτηματικά για το ρόστερ του, καθώς οι δύο Καμαρά, ο Κουντέ αλλά και ο Γκάρι Ροντρίγκες έχουν επιλεγεί ήδη για τις αποστολές των ομάδων τους στο Κόπα Άφρικα.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς