21.3 C
Athens

ΑΕΚ – Φάλκο 83-89: Πικρός και πρόωρος αποκλεισμός από την Ευρώπη μέσω… Ρίγας (vid)

Σε κλίμα οδύνης λόγω του χαμού του Στέβαν Γέλοβατς, του οποίου η φανέλα αποσύρθηκε στην οροφή των Άνω Λιοσίων, η ΑΕΚ προσπάθησε αλλά εντέλει δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Φάλκο Ζομπατέλι και με συνδυασμό την νίκη της Ρίγα επί της Τρεβίζο γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό από την Ευρώπη και το Basketball Champions League πριν καν παιχτεί η τελευταία αγωνιστική του ομίλου.

Η ΑΕΚ, παρόλο που ξεκίνησε δυνατά το ματς, δεν μπόρεσε να βάλει τα μεγάλα σουτ, της έλειπε το πάθος και στα κρίσιμα σημεία «μπλοκαρίστηκε» από τους καλά διαβασμένους αντιπάλους της που απέδειξαν ότι δεν ήρθαν για τουρισμό στην Ελλάδα.

Το buzzer-beater του Τζέιλεν Ράιλι στο παιχνίδι της Ρίγα με την Τρεβίζο αποδείχθηκε μοιραίο για την Ένωση, που είδε τις λιγοστές ελπίδες πρόκρισης στα νοκ-άουτ του BCL να χάνονται μέσα σε λίγα λεπτά από το αποτέλεσμα στη Λετόνια αλλά και τη δική της επιθετική ανεπάρκεια απέναντι στην πιο παθιασμένη Φάλκο.

Πλέον, η Ένωση θα παρακολουθήσει τη συνέχεια του ευρωπαϊκού τουρνουά από τον… καναπέ, γνωρίζοντας ότι έχασε την πρόκριση από δικά της λάθη και έλλειψη ενέργειας στα σημαντικά ματς, με αποκορύφωμα τον σημερινό «τελικό».

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-26, 38-42, 61-65, 83-89.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς