18.2 C
Athens

Μπαντής: Τα τελευταία 15 χρόνια χάθηκαν πάνω από 25 εκατ. σε χρήματα αθλητών παρότι είχαν δικαιωθεί δικαστικώς

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠΠ και πρώην επαγγελματίας τερματοφύλακας, Γιώργος Μπαντής, έθιξε για άλλη μια φορά το θέμα των οφειλών σε συναθλητές του από τα χρόνια τους στις επαγγελματικές κατηγορίες ποδοσφαίρου, που σύμφωνα με τον ίδιο ξεπερνούν τα 25 εκατομμύρια ευρώ σε 1.500 περιπτώσεις, πετώντας παράλληλα το μπαλάκι της ευθύνης στην Πολιτεία και την ΕΠΟ.

Την ίδια στιγμή αποκάλυψε ότι στο παρελθόν του είχε γίνει κρούση για χειραγώγηση αγώνα, για βαθμολογικούς και όχι στοιχηματικούς λόγους, αλλά ο ίδιος απάντησε αρνητικά.

Συγκεκριμένα, στο περιθώριο της παρουσίας των εκπροσώπων των αθλητών στο πάνελ της ημερίδας του Υφυπουργείου Αθλητισμού, ο Μπαντής τόνισε ότι:

«Είμαι εδώ από την αρχή, από τις 12 και άκουσα 100 φορές τη λέξη αθλητής από την έναρξη της διαδικασίας σε αυτήν την ενδιαφέρουσα ημερίδα. Όταν παίρνει τον λόγο ο αθλητής όμως η αίθουσα είναι άδεια. Αυτό να μας προβληματίσει. Δεν πρέπει να υπάρχει στοιχηματισμός στον αθλητισμό. Δεν γίνεται με ημίμετρα. Ναι εμείς θα στηρίξουμε την προσπάθεια της Πολιτείας. Θα ήθελα να ήταν εδώ ο κ. Λιόλιος και ο κ. Λεουτσάκος που έφυγαν. Ο κ. Λιόλιος μίλησε για φόβο. Να κοιτάξουμε το τι κάνει τον αθλητή ευάλωτο και τον κάνει να προδίδει την ίδια του την ιδιότητα. Είναι η οικονομική αστάθεια στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Τα τελευταία 15 χρόνια χάθηκαν πάνω από 25 εκατ. σε χρήματα αθλητών παρότι είχαν δικαιωθεί. Είναι 1.500 παίκτες που με τελεσίδικες αποφάσεις δεν μπόρεσαν να εισπράξουν τα χρήματά τους. Με την ανυπαρξία της Ομοσπονδίας και την ανοχή της Πολιτείας. Πολλές από αυτές τις ομάδες συνεχίζουν να βρίσκονται στις κατηγορίες. Έχουμε να κάνουμε με μαφίες. Να βρούμε τον τρόπο όλοι να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο. Υπάρχει η προκατάληψη για ότι και να κάνουμε. Εμείς θα στηρίξουμε ως ΠΣΑΠΠ αυτήν την πρωτοβουλία με όλες μας τις δυνάμεις».

Σε ερώτηση εάν του έχει γίνει ποτέ κρούση για χειραγώγηση αγώνα για στοιχηματικούς λόγους απάντησε: «Μου έχει γίνει κρούση όχι για στοιχηματικούς λόγους αλλά για βαθμολογικούς. Ήταν αρνητική φυσικά η απάντησή μου. Δεν ικανοποιήθηκαν οι βαθμολογικοί λόγοι σε αυτό το παιχνίδι».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς