19.9 C
Athens

La Liga: Πέντε δισ. ευρώ τα τηλεοπτικά δικαιώματα για την επόμενη πενταετία!

Η ισπανική La Liga ήρθε σε συμφωνία για την πώληση των εγχώριων τηλεοπτικών δικαιωμάτων της για τα επόμενα πέντε χρόνια στις Movistar και DAZN, έναντι 4,95 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή των δύο επαγγελματικών πρωταθλημάτων του ισπανικού ποδοσφαίρου τη Δευτέρα (13/12).

Η συμφωνία αποτελεί ρεκόρ για το ισπανικό πρωτάθλημα, καθώς το τελευταίο συμβόλαιο της LaLiga, που υπεγράφη με την Telefonica το 2018, ήταν τριετές συμβόλαιο ύψους 2,940 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η παραπάνω συμφωνία ήρθε λίγα 24ωρα μετά την έγκριση απ’ τους ισπανικούς συλλόγους την περασμένη Παρασκευή (10/12) μιας επένδυσης 1,994 δισεκατομμυρίων ευρώ από το ιδιωτικό επενδυτικό fund CVC Capital Partners, μολονότι τέσσερις σύλλογοι -συμπεριλαμβανομένων των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης- δεν ψήφισαν υπέρ.

Η συμφωνία «La Liga Boost», θα δώσει στην CVC μερίδιο 8,2% σε μια νέα εταιρεία, που θα έχει έσοδα από τη μετάδοση της La Liga και τα χορηγικά δικαιώματα. Σημειώνεται πως η εν λόγω συμφωνία αφορά τα δικαιώματα μετάδοσης σε Ισπανία και Ανδόρα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς