17.7 C
Athens

Ο Μανουσέλης ανέλαβε την εθνική Κατάρ

Ο Μάνος Μανουσέλης αποτελεί τον νέο Ομοσπονδιακό τεχνικό της εθνικής Κατάρ. Έγινε δε ο δεύτερος Έλληνας Ομοσπονδιακός του Κατάρ, καθώς είχε προηγηθεί ο Βασίλης Φραγκιάς από το 2014 έως το 2017.

Έπειτα από μια μακρά και επιτυχημένη πορεία ως δημοσιογράφος, παράλληλα με την προπονητική σε πάγκους μικρότερων κατηγοριών, ο 57χρονος Μάνος Μανουσέλης διετέλεσε συνεργάτης του Παναγιώτη Γιαννάκη στον Ολυμπιακό φτάνοντας μέχρι τον τελικό της Euroleague το 2010 στο Παρίσι, ενώ θήτευσε και σε Ηλυσιακό, Πανελλήνιο και Περιστέρι. Υπήρξε Ομοσπονδιακός στις μικρές εθνικές ομάδες με τις οποίες έχει επιδείξει πολλές επιτυχίες όπως τη 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U21, ενώ στο Κατάρ διετέλεσε προπονητής της Αλ Σαντ και της Αλ Αχλί. Για δύο σεζόν ήταν μέλος του τεχνικού τιμ των Σαρκς στην Κίνα.

Ο Μανουσέλης καλείται να καθοδηγήσει τεχνικά την εθνική Κατάρ στο Κύπελλο Κόλπου (7-15 Ιανουαρίου στο Κουβέιτ), στους Πανασιατικούς Αγώνες τον Σεπτέμβριο του 2022 και στα Προκριματικά του Asia Cup.

Γυμναστής της εθνικής ανδρών του Κατάρ θα παραμείνει ο Βασίλης Μητσόπουλος, ενώ υπεύθυνος της εθνική ομάδας είναι ο επί σειρά ετών δημοσιογράφος της ΕΡΤ (και όχι μόνο) Τάσος Μαγουλάς.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς