14.3 C
Athens

Ολυμπιακός: Το σημάδι τίτλου που συνδυάστηκε με ρεκόρ στους 1.000 εντός έδρας αγώνες στη Super League

Οι Ερυθρόλευκοι μοιάζουν και φέτος ασταμάτητοι και χιλιόμετρα μπροστά από τους διώκτες τους, έχοντας σαφές προβάδισμα τίτλου από τον Δεκέμβριο και ρεκόρ που δεν συγκρίνονται με τίποτα και κανέναν

Ο Ολυμπιακός έκανε τα απολύτως απαραίτητα και επικράτησε με 1-0 επί του Άρη διατηρώντας το αήττητο του και στη φετινή σεζόν της Super League και κλείνοντας τον πρώτο γύρο με την διαφορά στους 8 βαθμούς από την δεύτερη ΑΕΚ.

Οι Ερυθρόλευκοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τη δύναμη του κάστρου τους στο Καραϊσκάκη, έπαιξαν όσο-όσο και έγραψαν ένα ακόμη ρεκόρ, που μπορεί να ονομαστεί και ως σημάδι τίτλου, στον 1000ο εντός έδρας αγώνα τους στη Super League.

Συγκεκριμένα, η διαφορά των 8 πόντων είναι η καλύτερη που έχουν πετύχει οι Πειραιώτες σε πρωτάθλημα σε 3 αντίστοιχες περιπτώσεις από 2000 μέχρι σήμερα.

Τη σεζόν 2001/02 η διαφορά με την «Ένωση» ήταν στο +1 (28 έναντι 27), το 2019/20 ήταν ισόβαθμος με τον ΠΑΟΚ (31 βαθμούς έκαστος) και πέρσι η ομάδα του Μαρτίνς ήταν μπροστά τέσσερις βαθμούς από τον Άρη (33 έναντι 29). Ο Ολυμπιακός κέρδισε σε όλες τις περιπτώσεις τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή Χειμώνα αλλά και τον κανονικό τίτλο της Super League στο φινάλε, ρεκόρ που του δείχνει τον δρόμο (και) για φέτος.

Σε ό,τι αφορά τους 1.000 εντός έδρας αγώνες, αυτοί συνοδεύτηκαν από την 804η νίκη, ενώ έχουν υπάρξει επίσης 131 ισοπαλίες και μόλις 65 ήττες με 2.468 γκολ υπέρ και 617 κατά! Στατιστικά και νούμερα που μόνο ο Ολυμπιακός μπορεί να πετύχει.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς