16.4 C
Athens

Ολυμπιακός – Άρης 1-0: Ο Σισέ τον έστειλε στο +8!

Ο Σισέ σκόραρε για τρίτη φορά στα δυο τελευταία ματς πρωταθλήματος και ο Ολυμπιακός βρίσκεται πλέον 8 βαθμούς μακριά από την ΑΕΚ, μετά τη νίκη επί του «σφιχτού» αλλά ακίνδυνου επιθετικά Άρη

Ο Παπέ Αμπού Σισέ λειτούργησε ξανά ως… φορ και για δεύτερο διαδοχικό ματς έδωσε τη λύση στον Ολυμπιακό απέναντι στον Άρη (1-0) στο ματς με το οποίο έκλεισε ο πρώτος γύρος. Το καλύτερο ασφαλώς για τον Πέδρο Μαρτίνς και τους παίκτες του είναι πως η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 8 βαθμούς από τη δεύτερη ΑΕΚ που γκέλαρε στην Τρίπολη.

Οι Ερυθρόλευκοι στο πρώτο μέρος βρήκαν δίχτυα με τον Μασούρα από καταπληκτική μπαλιά του Ρόνι Λόπες ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε σωστά για οφσάιντ, με τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό πάντως να είναι αρκετά κινητικός.

Ο Άρης από την πλευρά του κέρδισε έξι κόρνερ και δεν αξιοποίησε κανένα με τους γηπεδούχους να έχουν την μπάλα στα πόδια τους αλλά να μην μπορούν να το εκμεταλλευτούν και να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Ντένις.

Ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε εξάλλου να παίξει σχεδόν με την ίδια ενδεκάδα και η κούραση από την αναμέτρηση στο Βέλγιο φαίνεται πως έπαιξε τον ρόλο της στην απόδοση των ποδοσφαιριστών. Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να ανεβάσει την έντασή του στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους κι αυτό το μικρό διάστημα με την πολλή πίεση έφερε και το γκολ.

Πρώτα ο Αγκιμπού Καμαρά έκλεψε την μπάλα στο 53′, μπήκε στην περιοχή ντριμπλάροντας ωραία αλλά στο τετ α τετ με τον Ντένις σημάδεψε το δοκάρι. Από το κόρνερ που ακολούθησε ο Ρόνι Λόπες εκτέλεσε και ο Σισέ με το τρίτο (!) του γκολ (με κεφαλιά) στα τελευταία παιχνίδια διαμόρφωσε το 1-0.

Οι Κίτρινοι ήταν άφαντοι ακόμα και μετά την αλλαγή διάταξης σε 4-4-2 με Μάνο και Λόπεθ και ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε αήττητος τον πρώτο γύρο πριν από μια σειρά διαδοχικών αναμετρήσεων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΡΗΣ 1-0

Σκόρερ: 54′ Σισέ

Διαιτητής: Μανούχος

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης

Κίτρινες: Λαλά / Σάκιτς, Μάνος, Φαμπιάνο, Ματίγια

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Σισέ, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Α. Καμαρά (90+2′ Γκάρι Ροντρίγκες), Μασούρας (82′ Ονιεκούρου), Ρόνι Λόπες (82′ Μ. Καμαρά), Ελ Αραμπί (84′ Τικίνιο).

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Ντένις, Σάκιτς, Γκανέα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Τζέγκο (82′ Ματίγια), Εντιαγέ (58′ Γκάμα), Σάσα, Μαντσίνι (74′ Ιτούρμπε), Ματέο Γκαρσία (74′ Κρίστιαν Λόπεθ), Μπερτόγλιο (58′ Μάνος).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς