20.5 C
Athens

Στα εγκαίνια της αίθουσας σκοποβολής του ΕΑΚ Λάρισας ο Λ. Αυγενάκης

Στα εγκαίνια της αίθουσας σκοποβολής για αεροβόλο πιστόλι και τουφέκι 10μ., του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας, παρεβρέθη σήμερα (12/12) ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Η ανάρτηση του υφυπουργού Αθλητισμού στα social media:

«Στα εγκαίνια της αίθουσας σκοποβολής για αεροβόλο πιστόλι και τουφέκι 10μ., του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας, παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, του Δημάρχου Λαρισαίων, Απόστολου Καλογιάννη, της Βουλευτού, Στέλλας Μπίζιου, του προέδρου της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Θανάση  Παπαγεωργίου και πλήθους εκπροσώπων φορέων και σωματείων της αθλητικής οικογένειας.

Μικρό, αλλά σημαντικότατο βήμα για την περαιτέρω αθλητική ανάπτυξη. Παραλάβαμε, όχι μόνο στη Λάρισα, αλλά και στα υπόλοιπα Αθλητικά Κέντρα σε όλη την Ελλάδα, υπόγειες εγκαταστάσεις κλειστές, εγκαταλειμμένες, χωρίς άδειες λειτουργίας, ενώ προβλεπόταν να λειτουργούν ως πρόσθετοι χώροι αθλητικής δραστηριότητας.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο, Γιάννη Κουρδή και στη Διοικούσα Επιτροπή για την άμεση αναβάθμιση και αξιοποίηση της υπόγειας επιφάνειας, με άδειες για ασφαλή λειτουργία.

Όχι μόνο για τη σκοποβολή, όπου ετοιμάζεται και προπονητήριο κινητού στόχου, αλλά και για άλλα αθλήματα, όπως η τοξοβολία, η ξιφασκία, το πινγκ πονγκ, τα οποία θα αποκτήσουν τους δικούς τους χώρους τις προσεχείς εβδομάδες.

Και φυσικά, μπράβο στην ΣΚΟΕ που αμέσως ανταποκρίθηκε με παροχή υλικού για να δημιουργηθεί αυτό το σκοπευτήριο.

Σιγά-σιγά, βήμα-βήμα, ενισχύουμε και φροντίζουμε για όλα, ανεξαιρέτως, τα αθλήματα. Βάζουμε τάξη, νοικοκυρεύουμε το αθλητικό οικοδόμημα, οργανώνουμε την αθλητική κοινότητα με τα Μητρώα σωματείων, προπονητών και εγκαταστάσεων μέσω του προγράμματος «Πέλοπα», σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ.

Συνεχίζουμε την αθλητική μας μεταρρύθμιση και σε τομείς που τόσα χρόνια κανένας δεν έκανε κάτι, όπως ο ψυχαγωγικός αθλητισμός στο σχέδιο νόμου που σύντομα θα μπει στη Βουλή, έπειτα από την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων.

Και συνάμα επενδύουμε στην εξωστρέφεια, με τη διεξαγωγή μεγάλων διοργανώσεων, όπως το Ράλλυ Ακρόπολις, όπως ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας, που ετοιμάζεται για τα τέλη Απριλίου, πάντοτε με γνώμονα τη διαφάνεια, τη λογοδοσία και τον απολογισμό τους, μόλις ολοκληρώνονται».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς