20.7 C
Athens

Ο Τσάβι βλέπει «ψυχολογικό πρόβλημα» στην Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα δεν θυμίζει σε τίποτα τις παλιές καλές της εποχές και πλέον γνωρίζει ότι από τον Φλεβάρη θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Europa League, όντας τρίτη στον όμιλό της στο Champions League.

Η έλευση του Τσάβι έδωσε μία νέα πνοή στους Μπλαουγρκάνα αλλά δεν είναι από μόνη της ικανή να αλλάξει τόσο άμεσα τη μοίρα και την «σκληρή» ποδοσφαιρική αλήθεια στις τάξεις του συλλόγου.

Ενόψει του αποψινού (12/12) αγώνα με την Οσασούνα, ο προπονητής των Καταλανών επιχείρησε να τονώσει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του λέγοντας πως η ομάδα του είναι ικανή για μεγάλα πράγματα και διεκδίκηση τίτλων, αρκεί πρώτα να αποβάλει από πάνω της τον μανδύα της αρνητικότητας και να ενισχυθεί με συναισθήματα αυτοπεποίθησης.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Τσάβι στη συνέντευξη Τύπου:

«Είναι περισσότερο ένα ψυχολογικό ζήτημα παρά ποδοσφαιρικό. Οι παίκτες πρέπει να το πιστέψουν και αυτή είναι η δουλειά μου. Τους ενθαρρύνουμε να τολμήσουν και να είναι γενναίοι. Στη Μπαρτσελόνα δεν αξίζει να παίζεις 6/10 ή 7/10. Πρέπει να στοχεύεις στην τελειότητα. Αυτό είναι που λείπει. Θάρρος, στοχεύοντας ψηλά και όχι χαμηλά γιατί αυτό δεν κάνει η Μπαρτσελόνα. Όντας γενναίοι και κατανοώντας το παιχνίδι, δεν είμαστε τόσο μακριά από αυτό που θέλουμε. Η ομάδα έχει το επίπεδο να ανταγωνιστεί και να κερδίσει τίτλους. Στο παιχνίδι της Μπάγερν υπήρχε επίσης μια ψυχολογική πτυχή, αλλά και ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι οι -παλιές- συνήθειες έχουν χαθεί».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς