20.9 C
Athens

ΑΕΚ: Καμία άνοδος σε σύγκριση με τον περσινό πρώτο γύρο – Τι λένε οι αριθμοί

Η ΑΕΚ «κόλλησε» και στην Τρίπολη φεύγοντας με μία «κρύα» αλλά δίκαιη ισοπαλία στο ματς με τον Αστέρα και πλέον κινδυνεύει να μείνει στο -8 από τον πρώτο Ολυμπιακό, σε περίπτωση που οι Ερυθρόλευκοι επικρατήσουν σήμερα (19:30) του Άρη.

Μάλιστα στην Ένωση ο προβληματισμός είναι διπλός καθώς παρά τις μεγάλες προσδοκίες, τις μεταγραφές και τις αλλαγές (τρεις στον αριθμό) στην τεχνική ηγεσία, η ομάδα δεν μπόρεσε, τουλάχιστον στον πρώτο γύρο, να ξεπεράσεις τον εαυτό της τερματίζοντας με τους ίδιους βαθμούς που είχε συμπληρώσει και πέρυσι τέτοιο καιρό.

Συγκεκριμένα οι Κιτρινόμαυροι των Μιλόγεβιτς και Γιαννίκη ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο με 27 βαθμούς, έχοντας 8 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες, επίτευγμα που είναι παρόμοιο με αυτό των Καρέρα-Χιμένεθ στο αντίστοιχο διάστημα της σεζόν πέρυσι.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η ΑΕΚ δεν έχει εκπληρώσει ακόμη τις μεγάλες προσδοκίες των φιλάθλων της, ενώ έχει μείνει κι εκτός Ευρώπης από τον Ιούλιο και από κάποια Βέλεζ.

Μένει να φανεί αν θα ανεβάσει τον πήχη στον δεύτερο γύρο από την ερχόμενη Τετάρτη ή αν θα ψάχνει και φέτος με τα… κιάλια τον Ολυμπιακό του Πέδρο Μαρτίνς.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς