15 C
Athens

Άρης: Έχει τον τρόπο να βάζει δύσκολα στον Ολυμπιακό – Τα πλάνα του Μάντζιου

Ο Άρης ολοκλήρωσε με πίστη και μία σημαντική απώλεια, αυτή του Σούντγκρεν, την προετοιμασία του για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη (12/12, 19:30) έχοντας στο μυαλό του το περσινό πλάνο, όταν αποτέλεσε τη μόνη ομάδα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος που δεν ηττήθηκε στο Φάληρο (1-1).

Οι Κίτρινοι, τα τελευταία χρόνια, έχουν το «know how» για να βάζουν δύσκολα στον Ολυμπιακό, ωστόσο ακόμη αναζητούν την πρώτη τους νίκη στο νέο Καραϊσκάκη προκειμένου να αποδείξουν ότι το φορτσάρισμα τους μετά την ντροπιαστική ήττα από τον ΠΑΣ μόνο τυχαίο δεν ήταν.

Οι μόνες δεδομένες απουσίες είναι αυτές των Αμπουμπακάρ Καμαρά και Ντάνιελ Σούντγκρεν, με τον πρώτο να εκτίει την ποινή των τεσσάρων καρτών και τον δεύτερο να  συνεχίζει τη θεραπεία του προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημα στους γλουτούς.

Αντιθέτως, αισιοδοξία επικρατεί για την αγωνιστική κατάσταση του Χουλιάν Κούεστα που έβγαλε ολόκληρο το μέρος του χθεσινού προγράμματος και διεκδικεί μέχρι και φανέλα βασικού έναντι του ανεβασμένου Ντένις.

Στο μυαλό του Άκη Μάντζιου υπάρχει το πλάνο Τούμπας, αν αφαιρέσει κανείς από το κάδρο των βασικών επιλογών τους Καμαρά και Σούντγκρεν. Με λίγα λόγια, ο Γκάμα αναμένεται να πάρει θέση στο ένα άκρο της επίθεσης με τον Μαντσίνι να μεταβιβάζεται στην κορυφή ως κρυφό «εννιάρι» και τους Ματέο Γκαρσία – Εντιαγέ να τον πλαισιώνουν. Η τριάδα στα χαφ (Τζέγκο, Σάσα, Εντιαγέ) θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, όπως και η τοποθέτηση του Σάκιτς ως αντι-Σούντγκρεν και του Γκάνεα στα αριστερά. Φαμπιάνο και Μπράμπετς θα παραμείνουν ακλόνητοι στα στόπερ.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς