17.9 C
Athens

Ηρακλής – ΑΕΚ 86-74: Θρίαμβος του Γηραιού, καρδιοχτύπι με Ανγκόλα (vid)

Με αντεπίθεση διαρκείας στην τρίτη περίοδο ο Ηρακλής υπέταξε, στο Ιβανώφειο, για τη 10η αγωνιστική της Basket League, την ΑΕΚ με 86-74. Νίκη που του έδωσε το πρώτο φετινό ροζ φύλλο εντός έδρας και προέκυψε ύστερα από τρεις συνεχείς ήττες (από Απόλλωνα Πάτρας, Αρη, Κολοσσό Ρόδου). Το «στραβοπάτημα» για την Ενωση ήταν το πρώτο μετά από διαδοχικές επιτυχίες απέναντι σε Λαύριο και Προμηθέα Πάτρας.

Το παιχνίδι στιγματίστηκε από τον τραυματισμό του Μπράιαν Ανγκόλα, ο οποίος χρειάστηκε να διακομιστεί από το γήπεδο στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, προκειμένου να του παρασχεθεί η απαιτούμενη ιατρική περίθαλψη. Υποβλήθηκε σε αιματολογικές και καρδιολογικές εξετάσεις, οι οποίες ήταν «καθαρές», καθησυχάζοντας άπαντες στην ΑΕΚ.

https://athlosnews.gr/iraklis-aek-ola-kala-me-angkola-epistrefei-stin-athina-mazi-me-tin-ypoloipi-apostoli-vid/

Ο «Γηραιός»- που ήταν κυρίαρχος στην εναέρια κυκλοφορία (40 με 24 ήταν τα ριμπάουντ), με ομαδικό πνεύμα και άριστες συνεργασίες (21 ασίστ, 11 κλεψίματα)- είχε κορυφαίους τους Γάιο Σκορδίλη (21π, 5 ριμπ., 3 ασίστ. 3 κοψίματα), Ράιαν Γούλριτζ (17π., 6 ριμπ), Γιάννη Κουζέλογλου (15π., 4 ριμπ). Πρώτος σκόρερ για την ΑΕΚ ήταν ο Ιαν Χάμερ (18π.).

Τα δεκάλεπτα: 22-27, 42-45, 69-62, 86-74

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς