21.9 C
Athens

Αστέρας – ΑΕΚ 0-0: Και τώρα τρέμει για το -8!

Ανώτεροι οι Αρκάδες που είχαν και δοκάρι με τον Χριστόπουλο αλλά και περισσότερες τελικές - Η Ένωση κινδυνεύει να δει τον Ολυμπιακό να ξεφεύγει με 8 βαθμούς

Κολλημένη στη λάσπη η ΑΕΚ και σε κίνδυνο να βρεθεί στο -8 από τον Ολυμπιακό. Η κακοκαιρία, ο βαρύς αγωνιστικός χώρος και ο καλύτερος Αστέρας έκοψαν τη… φόρα της Ένωσης που έμεινε στο 0-0 στο «Θ. Κολοκοτρώνης» ολοκληρώνοντας με απώλεια βαθμών τον Α’ γύρο.

Εφόσον λοιπόν οι Ερυθρόλευκοι κερδίσουν τους Κίτρινους στο Καραϊσκάκη, τότε η διαφορά θα ανοίξει σε σημείο που δύσκολα θα μαζεύεται από την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη.

Ο Αστέρας ήταν πολύ πιο έτοιμος για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, είχε πολλές ευκαιρίες αλλά ο Τσιντώτας ήταν σταθερός εν τη απουσία του Στάνκοβιτς και σε ένα γήπεδο που οι συνθήκες για να παιχτεί ποδόσφαιρο ήταν δυσμενείς.

Οι Αρκάδες διαμαρτύρονται δικαιολογημένα για χτύπημα εκτός φάσης του Άμραμπατ, ενώ ήταν εκείνοι που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς στο 21ο λεπτό με τον Χριστόπουλο με πλασέ στην κίνηση να σημαδεύει το δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Από την πλευρά τους οι παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη δοκίμασαν μακρινά σουτ με τον Μάνταλο να υποχρεώνει σε εξαιρετική επέμβαση τον Τσιφτσή. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι που θέλουν να πλασαριστούν στην εξάδα άσκησαν τρομακτική πίεση στα καρέ του Τσιντώτα με διαδοχικά κόρνερ σε ένα εκ των οποίων ο Άλβαρες παραλίγο να βρει δίχτυα.

Ο Κρεσπί ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και μαζί με τον Σονί κέρδισαν μέτρα για τον Αστέρα που τελικά δεν βρήκε δίχτυα αλλά κράτησε τον βαθμό που μπορεί να φανεί σημαντικός.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΑΕΚ 0-0

Γήπεδο: Θ. Κολοκοτρώνης

Διαιτητής: Καραντώνης

Κίτρινες: Βαλιέντε, Ρουμπέν Γκαρθία / Άμραμπατ, Βράνιες, Σιμόες

ΑΕΚ (Γιαννίκης): Τσιντώτας, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες (88′ Λε Ταλέκ), Σιμάνσκι (61′ Σάκχοφ), Μάνταλος (73′ Γέφτιτς), Άμραμπατ, Τσούμπερ (88′ Τάνκοβιτς), Αραούχο.

ΑΣΤΕΡΑΣ (Ράσταβατς): Τσιφτσής, Γκαρθία (90+4′ Τασουλής), Άλβαρες, Καστάνιο, Χριστόπουλος, Βαλιέντε, Μουνάφο (69′ Ιγκλέσιας), Ριέρα (69′ Αλί Μπαμπά), Σονί (87′ Μπενίτο), Μπαράλες, Κρεσπί (88′ Καρμόνα).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς