22.5 C
Athens

Αλεξέας για το περιβόητο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: «Αυτό ήταν το λάθος του Κομίνη, εκεί τελείωσε η ελληνική διαιτησία»

Το ματς του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ τον Μάρτιο του 2018 δύσκολα θα ξεχαστεί. Ήταν το ματς που ουσιαστικά «αποτελείωσε» τη συμμαχία των δύο Δικεφάλων και ντρόπιασε την εξυγίανση αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Πρωταγωνιστές σε εκείνο το ματς (πέρα από τους Μπάρκα και Μαουρίσιο στο χορτάρι και το όπλο του Σαββίδη εκτός αυτού) οι διαιτητές που με τις αποφάσεις τους προκάλεσαν τα πάντα.

Ο Κομίνης, μετά από συνεννόηση με τον βοηθό Ποντίκη ήταν αυτός που έκρινε τα πάντα στο τελικό αποτέλεσμα μετατρέποντας το γκολ του Βαρέλα σε οφσάιντ και μετά ξανά σε… γκολ μέσα από τα αποδυτήρια, προκαλώντας την οργή των πάντων.

Αυτό ήταν και το μεγαλύτερο λάθος του πρώτου διαιτητή της συγκεκριμένης αναμέτρησης στην Τούμπα, σύμφωνα με τον Ηλία Αλεξέα, που επίσης εκτελούσε χρέη βοηθού στο ντέρμπι τίτλου για τη σεζόν 2017-18.

«Δυστυχώς συμμετείχα σε αυτό το παιχνίδι…εκεί τελείωσε η ελληνική διαιτησία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλεξέας σε συνέντευξη του στο «Μetropolis» αναλύοντας στη συνέχεια το τι έγινε εκείνη τη βραδιά στην Τούμπα και τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να αποσυρθεί. 

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την απόσυρση του από την ενεργό δράση: «Αποσύρθηκα στην ηλικία των 45 ετών, συμμετάσχω από το 2009 στην Superleague 1, ενώ ασχολούμαι επαγγελματικά με τη διαιτησία από τα 20 μου. Αποχωρώ χωρίς να εκφράζω κάποιο παράπονο, δεν είναι και αυτός ο ρόλος μας. Η διαδρομή του καθενός είναι πολυετής και είναι λογικό να υπάρχουν συμφωνίες και διαφωνίες, αλλά το θέμα είναι να μπορείς να συμφωνείς. Η απομυθοποίηση της διαιτησίας, ο ρόλος των ΜΜΕ, παίζουν μεγάλο ρόλο στο να μην ασχοληθεί ένας νεαρός άνθρωπος με τη διαιτησία, όπως και η βία καθώς και τα λάθη των διαιτητών. Όταν κάποιος κάνει λάθη σε βάθος χρόνου φαίνεται…»

Για το καλύτερο παιχνίδι που έχει διαιτητεύσει αλλά και τα όσα έλαβαν χώρα στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με αντίπαλο την ΑΕΚ, υπογράμμισε: «Το καλύτερο παιχνίδι που έχω διαιτητεύσει είναι το Γκρασχόπερς – Λίβερπουλ. Το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, το ζούμε μόνο στην Ελλάδα. Δυστυχώς συμμετείχα σε αυτό το παιχνίδι…εκεί τελείωσε η ελληνική διαιτησία. Σε πολλές περιπτώσεις, όπως συνέβη τότε, είναι μεγάλο το βάρος και δεν μπορείς να το διαχειριστείς. Μαζεύτηκαν πολλά, ήταν το παιχνίδι του Βόλου από την προηγούμενη φορά, δεν μίλησα ποτέ μαζί του για την απόφαση , αλλά το λάθος ήταν που άλλαξε την απόφαση και η αδράνεια. Ούτε εγώ σαν Ηλίας θα μπορούσα να τον βοηθήσω, είχε πέσει όλη η Ελλάδα πάνω μας, αλλά με βάση τη δική μου κρίση, υπήρχε το ψυχολογικό βάρος ότι είχε αδικήσει την ΑΕΚ στον Βόλο. Μέχρι εκείνη τη φάση δεν είχε κάνει άλλα λάθη…»

Αναφορικά με την τεχνολογία VAR και τη διαιτησία: «Το VAR είναι ένα εργαλείο που θα σώσει παιχνίδια, καριέρες βοηθών και όλοι μας θα κάνουμε λάθη. Το πρόβλημα είναι ότι οι διαιτητές δεν έχουν εμπειρίες στις μικρότερες κατηγορίες και δεν έχουν εμπειρία. Θα πρέπει να υπάρξουν πιο αυστηρά κριτήρια».

Για το μεγαλύτερο του λάθος, ανέφερε: «Θα σας τρελάνω… ήταν σε ένα παιχνίδι Πλατανιάς – Λάρισα, υπέδειξα έναν παίκτη σε θέση offside ενώ δεν ήταν καθώς υπήρξε κεφαλιά αμυνόμενου και δεν το είδα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς