23.3 C
Athens

Ζαλγκίρις – ΤΣΣΚΑ 51-73: Έπαιξε όσο χρειάστηκε

Μια ΤΣΣΚΑ που κινείται σε ρηχά νερά βρίσκει τον τρόπο να πάρει αυτό που θέλει, ελπίζοντας πως οι κομβικοί της παίκτες θα ανεβάσουν την απόδοσή τους στα επόμενα παιχνίδια.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έπαιξε όσο χρειαζόταν – μόλις δύο δεκάλεπτα – για να κάμψει την αντίσταση της Ζαλγκίρις στο Κάουνας (51-73) και να πιάσει στις 9 νίκες τον Ολυμπιακό.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έκανε απίθανο ματς με double double πετυχαίνοντας 19 πόντους (8/9 δίποντα) και μαζεύοντας 12 ριμπάουντ. Ο Σβεντ ακολούθησε με 17 πόντους ενώ οι υπόλοιποι (Σενγκέλια, Κλάιμπερν, Λούντμπεργκ, Χάκετ) δεν βρέθηκαν σε καλή βραδιά. Αυτό είναι και το πλεονέκτημα της ΤΣΣΚΑ όμως: Να έχει το βάθος που της επιτρέπει να πάρει αυτό που θέλει χωρίς να παίξουν αρκετά από τα μεγάλα ονόματα.

Η Ζαλγκίρις δυσκόλεψε μόνο στις δύο πρώτες περιόδους – και παίζοντας σκληρή άμυνα – τους Ρώσους, με τον Μιλάκνις να πετυχαίνει τρία τρίποντα αλλά να μην έχει διάρκεια στο δεύτερο μέρος.

Μοναδικός που διασώθηκε από τους Λιθουανούς ήταν ο Νίμπο που σημείωσε 11 πόντους και μάζεψε 7 ριμπάουντ. Η ΤΣΣΚΑ πάτησε το γκάζι σε τρίτη και τέταρτη περίοδο, κράτησε στους 23 (!) πόντους τους γηπεδούχους και πήρε το ροζ φύλλο αγώνα για να πανηγυρίσει ακόμα μια νίκη και να αναρριχηθεί βαθμολογικά.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λότερμοζερ – Πέρεθ – Τραβίτσκι

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-19, 28-30, 39-57, 51-73.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς