16.8 C
Athens

Ήττες από αυτές που μπορεί να κοστίσουν

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να φύγει νικητής από την έδρα του Ερυθρού Αστέρα αφού εγκλωβίστηκε στον επιθετικό οίστρο του Κάλινιτς και δεν βρήκε απαντήσεις στα τελευταία λεπτά, όταν οι Σέρβοι ήταν ψύχραιμοι, την ώρα που οι παίκτες του Μπαρτζώκα φάνηκαν ανέτοιμοι για ένα ακόμα θρίλερ.

Οι Πειραιώτες έπεσαν στην παγίδα των Σέρβων, που επί 35 λεπτά προσπαθούσαν απλά να είναι κοντά στο σκορ και στο τέλος δεν επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να πάρουν τα ηνία και τελικά κατάφεραν να σταματήσουν το σερί τους στις εκτός έδρας νίκες.

Ο χθεσινός αγώνας είναι από αυτούς που στο τέλος της διοργάνωσης και όταν γίνονται πλέον οι υπολογισμοί, ίσως κοστίσουν. Ο Ολυμπιακός έχασε ένα παιχνίδι που έδειχνε ότι το ελέγχει, κυρίως επειδή όταν η μπάλα άρχισε να καίει, οι παίκτες του δεν είχαν καθαρό μυαλό.

Σε συνάρτηση με κάποιες διαιτητικές αποφάσεις που έδειξαν μια ξεκάθαρη διάθεση των διαιτητών να παίξουν έδρα, οι Ερυθρόλευκοι τα έκαναν θάλασσα στο τέλος και τελικά είδαν τον Αστέρα να παίρνει την έκτη του νίκη στη φετινή διοργάνωση. To επί μέρους 9-1 των παικτών του Ράντονιτς αποδείχθηκε καταστροφικό για την προσπάθεια του Ολυμπιακού να φύγει νικητής, αφού η διαφορά ήταν μεγάλη ώστε να καλυφθεί σε ενάμιση λεπτό.

Σε αυτό προσθέστε και την εξαιρετική εμφάνιση του Κάλινιτς που έκανε ρεκόρ καριέρας με τους 25 πόντους που σημείωσε και έδειχνε να έχει απαντήσεις σε όποιο γρίφο του έβαζε η άμυνα του Ολυμπιακού και μπορείτε να καταλάβετε εύκολα γιατί δεν ήρθε η νίκη.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έβλεπε τους παίκτες του να κολλάνε ξανά στο επιθετικό κομμάτι όταν η μπάλα έκαιγε και τους διαιτητές να σφυρίζουν με ευκολία κάθε επαφή σε παίκτη των γηπεδούχων, την ώρα που άφηναν τους Σέρβους ατιμώρητους στο «ξύλο» που έριχναν.

Φυσικά και δεν ήρθε η καταστροφή από ένα κακό αποτέλεσμα, αφού ακολουθούν δύο εντός έδρας παιχνίδι με τη Μπάγερν και τη Βιλερμπάν, τα οποία εφόσον κερδίσει ο Ολυμπιακός θα παραμείνει τουλάχιστον στην τρίτη θέση.

Όμως σε περίπτωση που είχε κερδίσει θα είχε μεγαλύτερη βαθμολογική άνεση και θα έκανε σημαντικό βήμα ώστε να ξεμπερδεύει με την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Τώρα η ομάδα πρέπει να ανασυνταχθεί και να προσπαθήσει να πετύχει δύο νίκες στο ΣΕΦ. Άλλωστε, ο στόχος φέτος είναι να παραμείνει η έδρα τους απόρθητο φρούριο. Εφόσον το πετύχει αυτό, θα βρει και τις λίγες νίκες που χρειάζεται μακριά από το Φάληρο ώστε να πάρει την πρόκριση για την οκτάδα…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς