18 C
Athens

ΠΑΟΚ – Λίνκολν 2-0: «Πύρρειος» νίκη κόντρα στους ερασιτέχνες από το Γιβραλτάρ (vid)

Ο ΠΑΟΚ έβγαλε την υποχρέωση κόντρα στους ερασιτέχνες από το Γιβραλτάρ, χάνοντας όμως με τραυματισμό τον Ελ Καντουρί (θλάση στο ζέσταμα), αλλά και τους Σβαμπ και Τέιλορ!

Η πρόκριση ήταν σχεδόν κλειδωμένη για τον ΠΑΟΚ που φρόντισε να γλυκάνει λίγο τους φίλους του ύστερα από την αγωνιστική κατηφόρα στις εγχώριες διοργανώσεις. Ο Δικέφαλος του Βορρά δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές της Λίνκολν στην Τούμπα (2-0) για να εξασφαλίσει την παρουσία του στα μπαράζ της φάσης των «16» του Conference League.

Βέβαια, ο Ραζβάν Λουτσέσκου μόνο άνετα δεν θα μπορεί να νιώθει από τη στιγμή που (εκτός από τα δύο κρούσματα κορωνοϊού που ανιχνεύθηκαν την Τετάρτη) πριν τη σέντρα του αγώνα ο Ελ Καντουρί τραυματίστηκε, ενώ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης αποχώρησαν με μυϊκούς τραυματισμούς δύο βασικοί ποδοσφαιριστές, οι Σβαμπ και Τέιλορ. Έτσι, σήμανε συναγερμός και τα επόμενα 24ωρα θα δείξουν σε ποιους μπορεί να υπολογίζει ο Ρουμάνος προπονητής.

Πρωταγωνιστής του ματς πάντως ήταν ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος έπιασε την κεφαλιά με καλό άλμα μετά τη σέντρα του Σίντκλεϊ από τα αριστερά και έκανε το 1-0 στο 17′ στη δεύτερη μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων που απέναντι τους βρήκαν έναν εξαιρετικό Κόλινγκ ο οποίος έκανε πολύ καλές επεμβάσεις για να διατηρηθεί το σκορ σε αυτά τα επίπεδα στο πρώτο μέρους. Το ματς δεν χωράει άλλωστε ιδιαίτερη κριτική, με την ομάδα από το Γιβραλτάρ να δοκιμάζει τα αντανακλαστικά του Πασχαλάκη μόλις μια φορά σε απευθείας εκτέλεση φάουλ.

 

Ο Ζίβκοβιτς ήταν εκείνος που έφτιαξε το 2-0 για την ομάδα του στο 56′ σερβίροντας για τον Σβαμπ που βρήκε δίχτυα λίγο πριν αποχωρήσει από το παιχνίδι για να δώσει τη θέση του στον Τσιγγάρα.

Οι Θεσσαλονικείς στο ρελαντί έψαξαν για ένα τρίτο γκολ και με τον Μπίσεσβαρ – εκείνος αστόχησε από πλεονεκτική θέση – ενώ η ομάδα από το Γιβραλτάρ ολοκλήρωσε χωρίς βαθμό την παρθενική της παρουσία σε όμιλο ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

 

ΠΑΟΚ – ΛΙΝΚΟΛΝ 2-0

Σκόρερ: 17′ Α. Ζίβκοβιτς, 55′ Σβαμπ

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Σάγκι (ΝΟΡ)

Κίτρινες: Σβαμπ, Μπίσεσβαρ, Λύρατζης / Λόπες, Τοσκάνο

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τέιλορ (61′ Λύρατζης), Μιχάι, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Σβαμπ (74′ Τσιγγάρας), Αουγκούστο (67′ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Μουργκ, Σφιντέρσκι (67′ Άκπομ)

Λίνκολν: Κόλινγκ, Σεργκέντ, Τσιπολίνα, Λόπες, Τοσκάνο, Ρονάν (72′ Καραλέρο), Γιαχάγια, Ανιόν, Μπρίτο (78′ Αράιθα), Γουόκερ (65′ Οκράν), Κίκε Γκόμεζ.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 6ου ΟΜΙΛΟΥ

1. Κοπεγχάγη 15 (15-5)

2. ΠΑΟΚ 11 (8-4)

3. Σλόβαν Μπρατισλάβας 8 (8-7)

4. Λίνκολν 0 (2-17)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς