24.2 C
Athens

Αταλάντα – Βιγιαρεάλ 2-3: Στους «16» οι Ισπανοί, πιθανή αντίπαλος του Ολυμπιακού η ομάδα του Γκασπερίνι (vid)

Σε ένα ματς όπου αναβλήθηκε χθες εξαιτίας της χιονόπτωσης στο Μπέργκαμο, η Αταλάντα ηττήθηκε με 2-3 από την Βιγιαρεάλ και το Κίτρινο Υποβρύχιο πανηγύρισε την πρόκριση στους «16», την ώρα που η Αταλάντα θα βρίσκεται στα πλέι οφ του Europa League.

Ο ιταλικός σύλλογος χρειαζόταν την νίκη προκειμένου να περάσει στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ από την άλλη οι Ισπανοί και με ισοπαλία έμεναν ευχαριστημένοι, εντούτοις δεν αρκέστηκαν σε αυτή.

Η Βιγιαρεάλ πήρε νωρίς το προβάδισμα, με τον Νταντζούμα να υποδέχεται την μπάλα μέσα στην περιοχή και να την στέλνει χαμηλά στο κέντρο της εστίας, μόλις στο τρίτο λεπτό.

 

Περίπου 40 λεπτά αργότερα ο Καπού διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του, δίνοντας της ισχυρό προβάδισμα ενόψει της δεύτερης θέσης του ομίλου.

 

Η Βιγιαρεάλ δεν έμεινε μόνο στα δύο γκολ που πέτυχε στο Α’ ημίχρονο, αφού στο 51ο λεπτό ο Νταντούμα έκανε δύο τα προσωπικά του τέρματα και επισφράγισε μία διαφαινόμενη εύκολη επικράτηση για την ομάδα του.

Όμως η Αταλάντα δεν το έβαλε τόσο εύκολα κάτω. Στο 72ο λεπτό και χάρη στο γκολ που έβαλε έξω από την περιοχή ο Μαλινόφσκι, η «ψαλίδα» του σκορ μειώθηκε. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Ζαπάτα βρέθηκε σε θέση βολής και με ένα όμορφο τελείωμα προκάλεσε έντονη ανησυχία στους φιλοξενούμενους, μετατρέποντας το αποτέλεσμα σε 2-3. Το 3-3 παραλίγο να έρθει στο 86′ όμως έπειτα από μία απίθανη ευκαιρία με δοκάρι και χαμένο σουτ σε κενή εστία, η μπάλα κατέληξε άουτ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς