24.6 C
Athens

Αντβέρπ – Ολυμπιακός 1-0: Το σώμα στο Βέλγιο, το μυαλό στη Νιόν (vid)

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε ανέτοιμος στην Αμβέρσα, αλλά ό,τι κι αν έκανε απόψε δεν θα είχε αντίκρισμα από τη στιγμή που το ματς της Πόλης έληξε ισόπαλο - Οι Ερυθρόλευκοι περιμένουν την κλήρωση της Δευτέρας, γνωρίζοντας ότι κατά πάσα πιθανότητα θα πέσουν πάνω σε «θηρίο»...

Οι πιθανότητες πρωτιάς δεν ήταν με το μέρος του Ολυμπιακού αφού τα πάντα εξαρτήθηκαν από το τι θα συμβεί στο Φενέρμπαχτσε – Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Οι Ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν στην Αμβέρσα από την Αντβέρπ (1-0) και συνεχίζουν στα μπαράζ του Europa League κόντρα σε ομάδα που τερμάτισε 3η στον όμιλο του Champions League.

 

Το γρήγορο γκολ των Βέλγων έδειξε να αποσυντονίζει πλήρως τους Ερυθρόλευκους οι οποίοι έδειξαν να μην πατάνε καλά στα πρώτα λεπτά και θα μπορούσαν να το πληρώσουν. Κι αυτό τελικά συνέβη μόλις στο 7ο λεπτό.

Ο Μπένσον κουβάλησε την μπάλα και περίμενε την κίνηση του Μπαλικουισά από τα αριστερά, εκείνος έφυγε καλυπτόμενος και έπιασε ένα φαλτσαριστό σουτ, με τον Σισέ να βρίσκει την μπάλα με το κεφάλι και αυτή να καταλήγει στα δίχτυα.

 

Το προβάδισμα έδωσε τη δυνατότητα στους Βέλγους να αμυνθούν πίσω από την μπάλα και να επιχειρήσουν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις. Ο Βατσλίκ έκανε εξαιρετικό ματς με επεμβάσεις στο πρώτο μέρος όταν χρειάστηκε αλλά επιθετικά το πρόβλημα ήταν μεγάλο για τους φιλοξενούμενους.

Ο Τικίνιο δεν μπορούσε να υποδεχθεί καλά την μπάλα, ο Ονιεκούρου βρέθηκε σε κακή βραδιά και το 4-3-3 δεν δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να επιτεθούν σωστά οι Ερυθρόλευκοι που έκαναν αισθητή την παρουσία τους με μακρινά σουτ από τον Μαντί Καμαρά και τον Μπουχαλάκη.

Το πρώτο ημίχρονο «φώναζε» για αλλαγές και ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε τρεις μαζεμένες με τη σέντρα του δευτέρου μέρους. Μασούρας, Ελ Αραμπί και Αγκιμπού πέρασαν στο ματς, ωστόσο οι ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν από τα δικά τους πόδια ήταν ελάχιστες.

Οι Ερυθρόλευκοι απείλησαν κυρίως με σουτ εκτός περιοχής που δεν αιφνιδίαζαν τον – σταθερό – Μπουτέ, ενώ οι Βέλγοι αμύνθηκαν καλά και στις αντεπιθέσεις φάνηκαν ιδιαίτερα απειλητικοί.

Ο Μπένσον δοκίμασε δύο φορές με τα σουτ αλλά ο Βατσλίκ απέκρουσε εντυπωσιακά και το 1-0 παρέμεινε ως το τέλος.

ΑΝΤΒΕΡΠ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0

Σκόρερ: 7′ Μπαλικουισά

Γήπεδο: Μποσουάλ

Διαιτητής: Ντι Μπέλο (ΙΤΑ)

Κίτρινες: – / Τικίνιο

ΑΝΤΒΕΡΠ (Πρίσκε): Μπουτέ, Ντε Λατ (58′ Κουιρινέν), Αλμέιδα, Ντεσολουάλ, Μπατέλ, Ντομό, Γκέργκενς, Βερστρέτε, Μπαλικουισά (88′ Γιουσούφ), Έγκεσταϊν (73′ Φρέι), Μπένσον (73′ Σαμάτα)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (66′ Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (46′ Α. Καμαρά), M. Καμαρά, Ονιεκούρου (60′ Βρουσάι), Ρόνι Λόπες (46′ Μασούρας), Τικίνιο (46′ Ελ Αραμπί)

https://athlosnews.gr/ta-61-thiria-pou-apeiloun-ton-olybiako/

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 4ου ΟΜΙΛΟΥ

  1. Άιντραχτ Φρανκφούρτης 12 (10-6) – ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ «16»
  2. Ολυμπιακός 9 (8-7) – PLAY OFF ΜΕ 3ο ΑΠΟ ΤΟ CHAMPIONS LEAGUE
  3. Φενέρμπαχτσε 6 (7-8) – PLAY OFF ΜΕ 3ο ΑΠΟ ΤΟ CONFERENCE LEAGUE
  4. Αντβέρπ 5 (6-10) – ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς