22.6 C
Athens

Η παράδοση είναι σύμμαχος του Ολυμπιακού στη μονομαχία με την Αντβέρπ

Οι Ερυθρόλευκοι κυνηγούν την 1η θέση του ομίλου τους και απέναντι στην ομάδα της Αμβέρσας θέλουν να διατηρήσουν την υπέρ τους παράδοση απέναντι σε βέλγικους συλλόγους

Ολυμπιακός και Αντβέρπ μονομαχούν (19:45) στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League, με το ματς να παρουσιάζει τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον για τους Ερυθρόλευκους.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θέλει πάση θυσία την νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι (και την ίδια ώρα η Φενέρμπαχτσε να επικρατήσει επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης), προκειμένου να τερματίσει πρώτη στο γκρουπ της. Από την άλλη, ο σύλλογος της Αμβέρσας έχει στόχο να πάρει την πρώτη του νίκη στην φετινή διοργάνωση και μην έχοντας και τίποτα να χάσει (αφού έχει αποκλειστεί και μαθηματικά), πιθανότατα να ζορίσει τους Πειραιώτες.

Αυτή, λοιπόν, θα είναι η 10η φορά όπου ο Ολυμπιακός καλείται να αντιμετωπίσει αντίπαλο από το Βέλγιο, έχοντας την ιστορία των μεταξύ τους αγώνων για σύμμαχο. Πιο αναλυτικά, από τις προηγούμενες 9 αναμετρήσεις ο ελληνικός σύλλογος έχει κερδίσει συνολικά 5, και αν σήμερα επικρατήσει θα ανεβάσει το ποσοστό της επιτυχίας από 55,5% σε 60. Ένα απίθανο στατιστικό πάραυτα είναι το γεγονός πως σε όλες αυτές τις αναμετρήσεις, καμία δεν έχει λήξει ισόπαλη.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως αυτή θα είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία των Ερυθρόλευκων όπου καλούνται την τελευταία αγωνιστική να δώσουν έναν «τελικό» κόντρα σε ομάδα της Pro League.

Mάλιστα, η πρώτη είναι πολύ πρόσφατη και συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε την σεζόν 2013-14, όταν ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε στο φινάλε των ομίλων την Άντερλεχτ. Ο σύλλογος του Πειραιά χρειαζόταν οπωσδήποτε νίκη για να προκριθεί στους «16» του Champions League – δεδομένου ότι η Μπενφίκα κέρδιζε την ίδια ώρα την Παρί Σεν Ζερμέν – και τελικά επικράτησε με σκορ 3-1, χάρη στα γκολ του Σαβιόλα και του Ντομίνγκες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς