12.5 C
Athens

Σάκκαρη: Τεράστια υπόθεση το να είμαι η πρώτη Ελληνίδα που φτάνει στο top-10

Η Μαρία Σάκκαρη μίλησε στο Eurosport κάνοντας τον απολογισμό μίας γεμάτης και ωφέλιμης χρονιάς για την ίδια, όπου κατάφερε να φτάσει στο top-10 (6η) της παγκόσμιας κατάταξης στη WTA πραγματοποιώντας μεγάλες εμφανίσεις στα διεθνή τουρνουά που συμμετείχε.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αναφέρθηκε επίσης στην επίδραση της μητέρας της σε όλη αυτή την διαδρομή αλλά και στο γεγονός ότι επισκέπτεται τακτικά ψυχολόγο για να «χτίσει» την αυτοπεποίθησή της.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Δουλεύω και με ψυχολόγο που πραγματικά με ξέρει και με βοηθά να βρίσκω τρόπους να χτίζω αυτοπεποίθηση χωρίς να συμβαίνει αυτό στηριζόμενο στα αποτελέσματα.

«Η θέση μου στην κατάταξη αντικατοπτρίζει όλα αυτά που έγιναν φέτος. Το να έχω αυτή την άνοδο στην συγκεκριμένη ηλικία, δείχνει την διαφορετικότητα στην ψυχολογία μου. Όταν είσαι νέα νοιώθεις ατρόμητη. Στα 26 είσαι πιο ώριμος άνθρωπος και χειρίζεσαι διαφορετικά τα πράγματα. Το να είμαι η πρώτη Ελληνίδα που φτάνει στο Top10 είναι τεράστια υπόθεση για μένα, την οικογένειά μου και την πατρίδα μου και με τον Στέφανο να είναι στο Top 10 επίσης, είναι κάτι σπουδαίο για την Ελλάδα.

«Μεγαλώνοντας στην Ελλάδα δεν έχεις πολλούς τενίστες τους οποίους μπορείς να αντιγράψεις για να κανεις βήματα για την κορυφή. Βέβαια, είχα την μητέρα μου που με ενέπνευσε και με έκανε να πιστέψω στους στόχους μου. Είναι στο πλευρό μου από τα 6 μου που άρχισα να παίζω τένις και με βοήθησε στο να φτάσω στο σημείο που βρίσκομαι τώρα.

Ήθελα στην off-season να ξεκουραστώ και να μην κάνω απολύτως τίποτα. Να αποφύγω τα ταξίδια και να κάνω τα πλάνα μου για τη νέα σεζόν. Δεν έχω συγκεκριμένους στόχους, απλά θέλω να γίνω μία ακόμη καλύτερη version του εαυτού μου».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς