16.8 C
Athens

«Αυτοκτονία» στο 94′ για Τσέλσι και δώρο η πρώτη θέση στη Γιουβέντους! (vid)

Από την 4η αγωνιστική γνώριζαν άπαντες πως στον 8ο όμιλο Γιουβέντους και Τσέλσι έχουν προκριθεί και μαθηματικά στην επόμενη φάση του Champions League, ενώ από την 5η η Ζενίτ την 3η που οδηγεί στα μπαράζ του Europa League.

Τότε ήταν που η Τσέλσι συνέτριβε στο Λονδίνο τη Γιουβέντους και είχε και την ισοβαθμία για να προκριθεί ως πρώτη και άρα να έχει ευνοϊκότερη κλήρωση.

Ωστόσο, μια… αυτοκτονία των Μπλε στην τελευταία αγωνιστική απέναντι στη Ζενίτ (3-3) στην Αγία Πετρούπολη και μια εύκολη νίκη της Γιουβέντους απέναντι στη Μάλμε στο Τορίνο με 1-0 (σκόραρε ο Κεν στο 18′) έφερε τους Ιταλούς στην 1η θέση!

Ο Βέρνερ άνοιξε το σκορ με το… καλησπέρα (2′) στην Αγία Πετρούπολη, αλλά οι Ρώσοι έστω και αδιάφοροι έφτασαν στην ανατροπή μέσα σε 3′ χάρη στην κεφαλιά του Κλαουντίνιο και το πλασέ του Αζμούν σε κενή εστία στο 41′ μετά από κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας.

Η συνεργασία του Βέρνερ με τον Λουκάκου έφερε το 2-2, πριν ο Γερμανός κάνει το 2-3 και άπαντες πιστέψουν πως η Τσέλσι κρατά την τύχη στα χέρια της. Ωστόσο, ένα τρομερό σουτ του Οζντόεφ στις καθυστερήσεις άφησε… ξερή την ομάδα του Τόμας Τούχελ που ελπίζει να μην πέσει με δύσκολο αντίπαλο.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 8ου ΟΜΙΛΟΥ & ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Γιουβέντους – Μάλμε 1-0 (18′ Κεν)

 

Ζενίτ – Τσέλσι 3-3 (38′ Κλαουντίνιο, 41′ Αζμούν, 90+4′ Οζντόεφ / 2′, 85′ Βέρνερ, 62′ Λουκάκου)

  1. Γιουβέντους 15
  2. Τσέλσι 13
  3. Ζενίτ 5
  4. Μάλμε 1
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς