13.2 C
Athens

Αρχίζει το ματς κι η Σούπερ Λιγκ είναι για. . . viral!

Το FWS.GR με αφορμή την έναρξη του πρωταθλήματος, κάνει μία «σούμα απογοήτευσης» για όσα συμβαίνουν στη Σούπερ Λιγκ και που αναμένεται να γίνουν viral

Αρχίζει το ματς. Πρόκειται περί της μεγαλύτερης κωμωδίας των τελευταίων ετών στο ελληνικό ποδόσφαιρο κι αντιστρόφως ανάλογη με την παρουσία των ομάδων μας στα ευρωπαϊκά κύπελλα, όπου η ΑΕΚ κι ο ΠΑΟΚ διεκδικούν με μεγάλες πιθανότητες την είσοδό τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ κι ο Ολυμπιακός στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Λοιπόν, για να δούμε, τι θα δούμε στο εφετινό πρωτάθλημα, σαν μία «σούμα απογοήτευσης».

Δεν γνωρίζουμε, πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν από τη Σούπερ Λιγκ και πόσες θ’ ανέλθουν. Η διοργανώτρια αρχή, η Σούπερ Λιγκ, αποφάσισε να υποβιβαστούν τρεις και να προβιβαστεί μία από τη Φούτμπολ Λιγκ. η ΕΠΟ απέρριψε την απόφαση αυτή και αποφάσισε να γίνει κι αγώνας μπαράζ μεταξύ της 13ης της βαθμολογίας της Σούπερ Λιγκ και της δεύτερης στη βαθμολογία από τη Φούτμπολ Λιγκ. Η Σούπερ Λιγκ προσέφυγε στο Διαιτητικό δικαστήριο, που θ’ αποφασίσει, αφού θα έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Προσοχή: Η ΕΠΟ έχει εκχωρήσει την διοργάνωση του πρωταθλήματος στη Σούπερ Λιγκ κι αυτή, τη σέρνει στα δικαστήρια!

Παρένθεση: Σύμφωνα με τον ΚΑΠ (Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου), η όποια αναδιάρθρωση αποφασίζεται, θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ από τη μεθεπόμενη σεζόν κι όχι από την επόμενη. Το παραβλέπουμε.

Η ΕΠΟ δεν λειτουργεί αυτόνομα, διαφεντεύεται από δέκα τον αριθμό, «επιτρόπους» των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ, που πληρώνονται αδρά χωρίς να γνωρίζουμε από ποιον.

Δίνεται η δυνατότητα στους αθλητικούς δικαστές, με νόμο Βασιλειάδη, να θέσουν υποψηφιότητα να παραμείνουν στις θέσεις τους και πέραν της τριετίας που εξέπνευσε, ενώ με το νόμο Κοντονή, απαγορευόταν.

Το πρωτάθλημα αρχίζει κι ακόμα δεν βγήκε η απόφαση για το Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο.

Οι επτά «άστεγες» ΠΑΕ πήραν περισσότερα χρήματα από την ΕΡΤ, παρά οι συμβληθείσες ΠΑΕ με το συνδρομητικό κανάλι. Αθέμιτος ανταγωνισμός. Περάν του ανήθικου του πράγματος να περικόπτονται μισθοί και συντάξεις καιν να δίνονται χρήματα στις ΠΑΕ, δημιουργείται και αθέμιτος ανταγωνισμός, όπως αναφέρεται σε καταστατικές διατάξεις τόσο της ΦΙΦΑ, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κρατική παρέμβαση στο ποδόσφαιρο είναι απροκάλυπτη, με τον Υφυπουργό Γ. Βασιλειάδη να υποδεικνύει στην ΕΠΟ, μέχρι και πόσες ομάδες θα υποβιβάζονται και πόσες θα προβιβάζονται, υπό την ΑΝΟΧΗ της ΦΙΦΑ, γι αυτή την σαφέστατη παρέμβαση στο λεγόμενο «αυτοδιοίκητο» του ποδοσφαίρου, το οποίο έχει καταντήσει ποντιακό ανέκδοτο.

Στη διαιτησία απομακρύνθηκαν Μάνταλος, Καλογερόπουλος, Αρετόπουλος κλπ., αλλά έμεινε ο Κομίνης, διαιτητής του ΠΑΟΚ – ΑΕΚ την περασμένη σεζόν με το ακυρωθέν γκολ του Βαρέλα.

Στο σεμινάριο των διαιτητών στο Καρπενήσι, ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής Μέλο Περέιρα δεν ανέλυσε τις επίμαχες φάσεις του περσινού πρωταθλήματος, όπως το γκολ του Βαρέλα, το πέναλτι στο Λιβάγια με τη Λαμία κλπ., γιατί φοβήθηκε πως αν έλεγε τη γνώμη του, κάποιος θα τον… «ρουφιάνευε» στον Τύπο.

Οι διαιτητές που προβιβάστηκαν στη Σούπερ Λιγκ έγιναν και πάλι με βάση τις «σχέσεις» των προέδρων των ΕΣΠ με την ηγεσία της ΕΠΟ. Ουδείς τους είδε, τους αξιολόγησε, παρά μόνο τους πρότεινε.

Το VAR αργεί ακόμα να έρθει, θα πρέπει να βρίσκεται κάπου στη Γαλλία επάνω σε… ποδήλατο και οι «αετονύχηδες» άρχισαν τις «επαφές» με τους βοηθούς, όχι με τους διαιτητές. Οι βοηθοί θα παίξουν «εξέχοντα ρόλο» στα παιχνίδια.

Παραμονή του πρωταθλήματος, ο Εισαγγελέας Εφετών Π. Δράκος πρότεινε την παραπομπή σε δίκη (και) του Β. Μαρινάκη για κακούργημα αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνα αντί για το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί.

Ο κόσμος του ποδοσφαίρου έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον του εκτός γηπέδου, σχετικά με την φοβερή και τρομερή κόντρα Σαββίδη – Μελισσανίδη.

Ο Παναθηναϊκός θα ξεκινήσει μείον έξι βαθμούς το πρωτάθλημα και δεν θα παίξει στη «Λεωφόρο», παρά στο ΟΑΚΑ, περιμένοντας την έλευση του Πάιροτζ Πιεμπονγκσάντ.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς