20.8 C
Athens

Οι Ισπανοί άρχισαν να γράφουν για παραμονή του Λόπες στον Ολυμπιακό

Έπειτα από ένα μουδιασμένο ξεκίνημα με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ο Ρόνι Λόπες βρίσκει τα πατήματά του και δικαιολογεί απόλυτα την επιθυμία του Μαρτίνς να τον φέρει στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο Πορτογάλος εξτρέμ ήταν από τα «βαριά» ονόματα στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Ήρθε στον Ολυμπιακό δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες, όμως η εικόνα του τον πρώτο καιρό δε δικαιολογούσε σε καμία περίπτωση τα παραπάνω.

Ο ίδιος εμφανίστηκε με παραπανίσια κιλά που δεν του επέτρεπαν να ξεδιπλώσει τις αρετές του στο χορτάρι. Όμως μέσα από σκληρή και μεθοδική δουλειά κατάφερε να βρει τη φόρμα του και τον ποδοσφαιρικό του εαυτό και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή αλλά και του κόσμου της ομάδας!

Το αποκορύφωμα της αγωνιστικής του αλλαγής ήρθε στο Ηράκλειο και στον αγώνα κόντρα στον ΟΦΗ. Ο Λόπες σημείωσε ένα εξαιρετικό γκολ, δείγμα της ποδοσφαιρικής του κλάσης. Ο τρόπος που κοντρόλαρε την μπάλα και την έστρωσε προκειμένου να εκτελέσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, δείχνει επιθετικές αρετές που σπανίζουν στο πρωτάθλημα της χώρας μας.

https://athlosnews.gr/o-roni-lopes-apedeixe-oti-den-xechase-tin-bala-kai-dikaiose-tin-epimoni-tou-martins/

Η εμφάνισή του δεν πέρασε απαρατήρητη ούτε στην Ισπανία, αφού οι Ίβηρες ξεκίνησαν να γράφουν ήδη για αυτόν. Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα «elgoldigital» σε άρθρο της αναφέρει ότι ο τεχνικός διευθυντής της Σεβίλης ήδη καταστρώνει το πλάνο για την πώλησή του στους πρωταθλητές.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρουν οι Ισπανοί:

«Ο Λόπες έμεινε στην ιστορία ως το πιο ακριβό απόκτημα της Σεβίλλης. Αλλά παρέμεινε στα βιβλία της ως μία από τις υποθέσεις επιχειρήσεις που προσπαθεί να κλείσει ο Μόντσι. Στη Σεβίλλη δεν ανταποκρίθηκε ποτέ στις προσδοκίες και την περασμένη σεζόν δόθηκε δανεικός στη Νις, όπου δεν αγωνίστηκε με επιτυχία.

Το καλοκαίρι πήγε εκ νέου δανεικός στον Ολυμπιακό, όπου μετά από ένα σκιερό ξεκίνημα, τις τελευταίες εβδομάδες ξύπνησε. Ο δεξιός εξτρέμ είναι βασικός στα τρία από τα πέντε τελευταία παιχνίδια κι έχει σημειώσει δύο γκολ. Επιπλέον έχει φανεί να προσαρμόζεται στο τακτικό σχήμα του Πέδρο Μαρτίνς. Ο παίκτης ανακτά το επίπεδό του και θέλει να επιστρέψει στην καλύτερη εκδοχή του, αυτή που έδειξε στη Μονακό και τη Σεβίλλη να τον αγοράσει.

Στο μεταξύ, στα γραφεία της Σεβίλλης ο Μόντσι αναλύει τη συνεχή βελτίωση του Λόπες και αρχίζει να καταρτίζει το σχέδιό του για να ανακτήσει μερικά από τα χρήματα που επένδυσε πάνω του. Το συμβόλαιό του με την ελληνική ομάδα είναι μονοετές, αλλά ο διευθυντής του ισπανικού κλαμπ σκοπεύει να κλείσει από τώρα μία συμφωνία για την πώλησή του.

Στη Σεβίλλη κάνουν υπομονή γιατί ξέρουν ότι ο παίκτης μπορεί να έχει απίστευτη αθλητική άνοδο, που θα κορυφωθεί με την οριστική μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Στην τρέχουσα συμφωνία των δύο συλλόγων δεν προβλέπεται υποχρεωτική οψιόν αγοράς, ωστόσο ο Μόντσι θέλει να αλλάξει τα δεδομένα και να φτάσει σε ντιλ με τον Ολυμπιακό στο τέλος της σεζόν. Το πλάνο του εξαρτάται από το πόσο καλά θα συνεχίσει στον πρωταθλητή Ελλάδας».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς