17.6 C
Athens

Λαμία – ΠΑΣ 0-1: Έπιασαν τον ΠΑΟΚ στην τρίτη θέση οι εξαιρετικοί Γιαννιώτες! (vid)

Ο ΠΑΣ έβγαλε αντίδραση μετά την «κρύα» και άδικη ήττα από την ΑΕΚ την περασμένη αγωνιστική και με μεγάλο πρωταγωνιστή έναν πρώην «Φθιωτό» (Σάλιακας) απέδρασε με το διπλό από Πανθεσσαλικό (0-1) κόντρα στην Λαμία και έπιασε τον κάκιστο ΠΑΟΚ -μάλιστα υπερτερεί έναντι του Δικεφάλου στην ισοβαθμία- στην τρίτη θέση με 19 βαθμούς!

Εξαιρετική η μέχρι τώρα πορεία των Ηπειρωτών στη Super League, με τον Ηρακλή Μεταξά να συνεχίζει επάξια και με τη δική του ταυτότητα το έργο Γιαννίκη, οδηγώντας τους Γιαννιώτες σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά ξεκινήματα της σύγχρονης ιστορίας τους.

ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΓΚΟΛ ΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΑΛΙΑΚΑ

Το μοναδικό τέρμα μίας φτωχής σε θέαμα αναμέτρησης πέτυχε ο Μανώλης Σάλιακας με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή των Φθιωτών, που με αυτή την ήττα νιώθουν πλέον «καυτή» την ανάσα του ουραγού Απόλλωνα Σμύρνης, όντας μόλις τρεις βαθμούς μπροστά από την τελευταία θέση και έναν από την επικίνδυνη ζώνη και τον Ατρόμητο.

Στον «καθρέπτη» του αγώνα ο τυπικά φιλοξενούμενος ΠΑΣ είχε τα ηνία και την κατοχή από την αρχή, χάνοντας την μεγαλύτερη ευκαιρία του στο 31′ με τον Σνάιντερ να νικιέται από τον Γκαραβέλη.

Η Λαμία δεν κατάφερε ποτέ να μπει με ουσία στην εξίσωση του αγώνα κι έμεινε απλώς να ελπίζει στον έμπειρο τερματοφύλακά της, ο οποίος όμως δεν είχε απάντηση στο μακρινό και έξοχο (σε εκτέλεση) σουτ του Σάλιακα, που πλήγωσε με… στυλ την πρώην του ομάδα, δίχως να πανηγυρίσει το τέρμα του.

Το 1-0 υπέρ των Ηπειρωτών έμεινε μέχρι το τέλος, με τον ΠΑΣ να πανηγυρίζει μία σπουδαία νίκη που τον φέρνει στην τρίτη θέση και σε τροχιά Ευρώπης, τη στιγμή που η ομάδα του Γρηγορίου συνεχίζει να προβληματίζει με την απόδοσή της.

ΛΑΜΙΑ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 0-1

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό

Διαιτητής: Παπαπέτρου

Σκόρερ: 54′ Σάλιακας

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Προβυδάκης, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο, Γκέντσογλου, Νούνιες (60’ Ελευθεριάδης), Ταϊρόν (66’ Μανουσάκης), Ρόμανιτς, Τσούκαλος (60’ Αραμπούλι).

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Σνάιντερ, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Μορέιρα, Περέα, Μπρένερ (72’ Λώλης).

 

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς