19.4 C
Athens

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0: Κρατήθηκε στο -6, πρωτάθλημα για δύο (vid)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στην έδρα της μετά από σχεδόν δυο χρόνια και είναι πια η μοναδική ομάδα που μπορεί θεωρητικά να απειλήσει τον πρωταθλητή Ολυμπιακό

Η ΑΕΚ μπόρεσε μετά από δύο χρόνια να σπάσει την κακή παράδοση που είχε στην έδρα της απέναντι στον Παναθηναϊκό και να τον κερδίσει για πρώτη φορά μπροστά στον κόσμο της (1-0) για να διατηρηθεί σε απόσταση 6 βαθμών από τον Ολυμπιακό που βρίσκεται στην κορυφή.

Το γρήγορο γκολ από τα… αποδυτήρια ήταν εκείνο που έκανε τη διαφορά αφού στη συνέχεια οι Πράσινοι δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες τους και υπέστησαν μια ήττα που τους φέρνει παρέα με τον Άρη στη βαθμολογία.

Τι συνέβη στη φάση του 1-0 στα 93″ μετά τη σέντρα; Από ωραία συνεργασία πολλών παικτών και σέντρα του Μοχαμάντι στην περιοχή ο αμαρκάριστος Σιμάνσκι έπιασε την κεφαλιά και έγραψε το 1-0.

 

Το 1-0 έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να δώσουν την κατοχή της μπάλας στους Πράσινους, οι οποίοι όμως δεν ήταν απειλητικοί στο πρώτο μέρος. Η εικόνα βέβαια ήταν άλλη στο δεύτερο.

Η ΑΕΚ – εξαιρουμένων των δύο γκολ του Τσούμπερ που ακυρώθηκαν ως οφσάιντ – είχε μόλις μια καλή στιγμή στο 46′ και από εκεί και έπειτα… τίποτα. Οι Πράσινοι είχαν όχι μόνο την κατοχή της μπάλας, αλλά και τις ευκαιρίες για να κάνουν έστω το 1-1 και να σώσουν τον βαθμό.

Ένα λεπτό μετά, έγινε η φάση του αγώνα, με τον Στάνκοβιτς να αποκρούει το εξ επαφής σουτ του Παλάσιος και στη συνέχεια από την προσπάθεια του Αϊτόρ η μπάλα να… ισορροπεί στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ. Στο πρώτο σουτ η μπάλα φάνηκε να περνάει ολόκληρη τη γραμμή, όμως μετά από εξέταση VAR το παιχνίδι συνεχίστηκε χωρίς να καταλογιστεί γκολ. Το επόμενο διάστημα ανήκε στον Παναθηναϊκό με τον Μακέντα αρχικά να απειλεί και στη συνέχεια τον Παλάσιος να χάνει μεγάλη ευκαιρία (58΄), μόνος απέναντι από τον Στάνκοβιτς, αλλά σε πλάγια θέση.

Το 1-0 μπορεί να αφήνει… παραπονεμένους τους Πράσινους, ωστόσο το βέβαιο είναι πως μετρούν μια μόλις εκτός έδρας νίκη φέτος, αυτή απέναντι στη Λαμία στο ουδέτερο Πανθεσσαλικό.

ΑΕΚ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-0

Σκόρερ: 2′ Σιμάνσκι

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Μπόγκναρ (ΟΥΓ)

Κίτρινες: Βράνιες, Σιμόες, Σιμάνσκι / Μαουρίσιο

ΑΕΚ (Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμαντί, Σιμόες, Σιμάνσκι (65΄ Σάκχοφ), Μάνταλος (84΄ Λε Ταλέκ), Άμραμπατ, Γκαρσία (65΄ Τσούμπερ), Αραούχο (90+3΄ Χατζισαφί)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Χουανκάρ, Πέρεθ, Μαουρίσιο (73΄ Χατζηγιοβάνης), Βιγιαφάνιες (84΄ Αλεξανδρόπουλος), Παλάσιος (73΄ Καρλίτος), Μακέντα, Αϊτόρ (61΄ Βιτάλ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς