15.9 C
Athens

Ολυμπιακός: Ο Φορτούνης με τα ποσοστά Ινιέστα!

Η υπογραφή του Κώστα Φορτούνη στη μεγάλη νίκη επί της Μπέρνλι και το απίθανο ποσοστό του στις επιτυχημένες πάσες

Το καλοκαίρι δούλεψε πολύ μόνος του, ο Μαρτίνς τον… περικύκλωσε με ποιοτικούς παίκτες στους οποίους ανέθεσε ενα ποδοσφαιρικό σχέδιο που τους ταιριάζει απόλυτα. Παράλληλα, τους βάζει συνεχώς να παίζουν μαζί ώστε να αποκτήσουν αυτό που λέμε χημεία. Όλα αυτά φαίνεται πως λειτούργησαν ευεργετικά για τον Κώστα Φορτούνη που σε σχέση με πέρσι είναι άλλος παίκτης.

Σαφώς και γνωρίζαμε τι μπορεί να κάνει ο αρχηγός του Ολυμπιακού, ωστόσο παραμένει να είναι εντυπωσιακή η μεταμόρφωση. Ο Φορτούνης δείχνει να είναι πιο δυνατός, πιο γρήγορος σε σκέψη και φυσικά πολύ πιο ευδιάθετος. Το είπα εξάλλου μόνος του λιγό μετά τη νίκη επί της Μπέρνλι.”Πλέον απολαμβάνω να παίζω σε αυτή την ομάδα”.

Για το τμήμα σκάουτινγκ της Μπέρνλι ο Φορτούνης ήταν ο νούμερο ένα κίνδυνος και μεγάλο μέρος του σχεδίου του Σον Ντάις αφορούσε την αντιμετώπιση του. Μάταια. Ο αρχηγός των Πειραιωτών έκανε τους Άγγλους να φύγουν με ζαλάδα από το Φάληρο. Μετά τα 3 δοκάρια στα παιχνίδια με την Λουκέρνη η μπάλα του χρωστούσε. Και δεν είναι τα δύο γκολ που πέτυχε ή η εξαιρετική ασίστ στον Μπουχαλάκη.

Το πλέον εντυπωσιακό είναι πως σε 43 πάσες είχε ποσοστό επιτυχίας 93%! Κι ολα αυτά απέναντι σε μία ομάδα που έτρεχε ακατάπαυστα. Όλα αυτά ενώ πολλές φορές είχε 2 παίκτες να τον μαρκάρουν. Το 93% σε τέτοιο ματς είναι εξωφρενικό για επιθετικό χαφ. Αυτό είναι ποσοστό σωστών μεταβιβάσεων για στόπερ, εκτός αν είσαι ο Πίρλο ή ο Ινιέστα.

Όσον αφορά στην πρόκριση ο Ολυμπιακός εξασφάλισε ένα καλό σκορ που τον χρίζει φαβορί αν και θα μπορούσε να τελείωσει την υπόθεση από χτες, αν δεν έριχνε ρυθμό στο τελευταίο τέταρτο.

Είναι πλέον ορατό και στους πιο δύσπιστους πως ο Μαρτίνς κάνει εξαιρετική δουλειά φτιάχνοντας μια ομάδα που απολαμβάνει ο κόσμος της. Φυσικά κανείς δε μπορεί να ξέρει αν θα πετύχει τους στόχους της, ωστόσο θεωρώ βέβαιο πως θα παίξει όμορφο ποδόσφαιρο.

Κλείνοντας έχει νομίζω αξία να σταθούμε τόσο στον Μπουχαλάκη όσο και στον Καμαρά που είχαν ξανά άψογη συνεργασία. Ο Γκιγιέρμε και ο Νάτχο αποκτήθηκαν για βασικοί, αλλά είναι πασιφανές πως χρειάζεται να ιδρώσουν πολύ για να εκτοπίσουν τους ανταγωνιστές τους.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς