17.3 C
Athens

Ολυμπιακός: Με 4/4 περνάει από τον πρώτο γύρο στα play offs της Euroleague

Η φετινή πορεία του Ολυμπιακού στην Euroleague είναι αρκετά ικανοποιητική και οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έχουν μια χρυσή ευκαιρία να «κλειδώσουν» τα play offs με τη λήξη του πρώτου γύρου.

Οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται στο 9-4 της κατάταξης και την τρίτη θέση της διοργάνωσης, έχοντας αφήσει πίσω τους ομάδες που θεωρούνται φαβορί για το Final Four όπως η Εφές, η ΤΣΣΚΑ και η Αρμάνι Μιλάνο.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει καταφέρει να χτίσει ένα σύνολο παικτών που θυμίζουν τον Ολυμπιακό που κυριαρχούσε τα προηγούμενα χρόνια στην Ευρώπη. Η σκληρή τους άμυνα και η θέληση για διάκριση, έχουν κάνει τους παίκτες του Ολυμπιακού να τρομάζουν κάθε αντίπαλο που μπαίνει στο παρκέ να τους ανταγωνιστεί.

Αν και πολλοί είχαν αμφιβολίες για τις δυνατότητες αυτής της ομάδας, κυρίως επειδή μέχρι την 12η αγωνιστική δεν είχαν κάνει εκτός έδρας νίκη, ήρθαν οι εμφανίσεις στο Μιλάνο και το Καζάν και έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται πλέον μόνος του στην τρίτη θέση και εφόσον παρουσιαστεί σοβαρός στα επόμενα παιχνίδια του πρώτου γύρου, τότε θα έχει εξασφαλίσει σε μεγάλο ποσοστό τη συμμετοχή του στα πλέι οφς.

Οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν την εβδομάδα που έρχεται τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, ενώ στη συνέχεια ακολουθεί διαβολοβδομάδα με εντός έδρας αναμετρήσεις κόντρα στη Μπάγερν και την Βιλερμπάν. Ο πρώτος γύρος κλείνει με το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Όλες οι αναμετρήσεις κρύβουν βαθμό δυσκολίας, ωστόσο ο φετινός Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι δε… μασάει εύκολα. Εφόσον καταφέρει να πάρει τέσσερις νίκες, τότε θα έχει κάνει σημαντικό βήμα για την πρόκρισή του η οποία για να χαθεί θα πρέπει να έρθουν κυριολεκτικά τα πάνω – κάτω στον δεύτερο γύρο!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς