19 C
Athens

Ολυμπιακός: Βαρόμετρο ο Εμβιλά!

Ο Γάλλος μέσος στην Κρήτη απέναντι στον ΟΦΗ έκανε την καλύτερή του φετινή εμφάνιση και ήταν ο κύριος λόγος που οι πρωταθλητές έφυγαν με τους βαθμούς της νίκης από την έδρα των Κρητικών!

https://athlosnews.gr/ofi-olybiakos-1-3-ta-highlights-tis-anametrisis/

Συμφωνούμε όλοι ότι τα δύο γκολ του Σισέ και η αγωνιστική άνοδος του Ρόνι Λόπες ήταν καταλυτικά στοιχεία για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να φύγει νικητής από το Γεντί Κουλέ!

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν το πάθος και τη θέληση για τη νίκη, ανέτρεψαν το εις βάρος τους 1-0 με δύο γκολ του Σενεγαλέζου αμυντικού και κλείδωσαν τη νίκη με τον Βραζιλιάνο εξτρέμ, όμως η παρουσία του Γιαν Εμβιλά στη μεσαία γραμμή ήταν κάτι παραπάνω από καταλυτική.

Ο Γάλλος δέσποζε αρχοντικά στο κέντρο, τόσο επειδή έκοβε κάθε προσπάθεια των Κρητικών να επιτεθούν, όσο και επειδή ήταν ο ποδοσφαιριστής που έπαιρνε την πρώτη μπαλιά από την άμυνα και μοίραζε άψογα το παιχνίδι.

Είχε δύο ασίστ στον αγώνα και γενικά όποτε η μπάλα έφτανε στα πόδια του γέμιζε με σιγουριά τους συμπαίκτες του και τον προπονητή του, Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Πορτογάλος τρίβει τα χέρια του με την αγωνιστική άνοδο του ποδοσφαιριστής του, αφού ο Ολυμπιακός όσο ήταν στα… πιτς είχε πρόβλημα στο κέντρο του.

Πλέον ο πληθωρικός μέσος έχει πάρει τα πάνω του, βγάζει στο χορτάρι τα στοιχεία που διακρίνουν το παιχνίδι του και οι Ερυθρόλευκοι αισθάνονται με αυτόν πιο σίγουροι στους αγώνες τους.

Ο Εμβιλά είναι ένας ποδοσφαιριστής που ανεβάζει επίπεδο τον Ολυμπιακό και στην καλή του μέρα μπορεί να κάνει πολλές ζημιές στον αντίπαλο.

Στην Κρήτη απλά επιβεβαίωσε τα παραπάνω και κάνοντας καλά τα βασικά που πρέπει να κάνει ένας μέσος, έδειξε ότι αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο κομμάτι της Ερυθρόλευκης μηχανής…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς