18.7 C
Athens

Lloyd’s List: Arcadia (Αγγελόπουλοι) και Capital (Μαρινάκης) βραβεύτηκαν στα Greek Shipping Awards

Έντονο χρώμα Ολυμπιακού είχε η απονομή των Lloyd’s Greek Shipping Awards που έγινε την Παρασκευή στο Athenaeum Intercontinental. Δυο από τα σημαντικότερα βραβεία κατέληξαν σε ερυθρόλευκα χέρια, με την Arcadia των αδελφών Αγγελόπουλων και την Capital του Βαγγέλη Μαρινάκη να αναγνωρίζονται για τη δραστηριότητά τους στις θάλασσες του κόσμου.

Tanker Company of the Year

Το βραβείο της Tanker Company of The Year απονεμήθηκε στην Arkadia Ship Management των αδελφών Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου. Μάλιστα, όπως τονίστηκε πρόκειται για την πρώτη εταιρεία που κατακτά για δεύτερη φορά το εν λόγω βραβείο, 14 χρόνια μετά την πρώτη (2007).

Στον σύντομο ευχαριστήριο λόγο του, ο Γιώργος Αγγελόπουλος το αφιέρωσε στον πατέρα του Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο που έφυγε από τη ζωή πριν λίγους μήνες. Επίσης ευχαρίστησε όλους τους υπαλλήλους και ναυτικούς για την προσπάθεια που έγινε.

Η κριτική επιτροπή αναγνώρισε το γεγονός ότι η εταιρεία έχει υψωμένη την ελληνική σημαία σε όλα πλοία της, τα πληρώματα είναι Έλληνες, ενώ παράλληλα είναι πρωτοπόρα σε θέματα ασφάλειας.

The Safety Award

To βραβείο The Safety Award των Lloyd’s List Greek Shipping Awards έλαβε το η Capital Ship Management συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη, για τα συνολικά επιτεύγματα της στα θέματα ασφαλείας των πλοίων και του προσωπικού στη θάλασσα και τη στεριά. Παράλληλα η εταιρεία βραβεύτηκε γιατί τα τελευταία χρόνια μόνο τρία από τα πλοία της έχουν διασώσει συνολικά 535 ζωές στη θάλασσα.

Ο εντοπισμός η διαχείριση και εν τέλει η εξάλειψη των κινδύνων που σχετίζονται με τις δραστηριότητες της εταιρείας αποτελούν κορυφαίες προτεραιότητες για την Capital Ship Management, τόνισε ο Γεράσιμος Καλογηράτος, που πήρε το βραβείο και ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

Η Capital έχει δεσμευτεί για την καθιέρωση υψηλών τεχνικών και λειτουργικών πρότυπων ασφάλειας στα πλοία και στις δραστηριότητες του προσωπικού της τόσο επί του σκάφους όσο και στην ξηρά. Η ανθρώπινη ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα, έχει το προβάδισμα στην ιεράρχηση των καθηκόντων της Capital, παράλληλα με τα υψηλά περιβαλλοντικά πρότυπα.

Στόχος της είναι να διεξάγει τις δραστηριότητές της με τρόπο που να προστατεύει την ασφάλεια των εργαζομένων και όλων των ατόμων που εμπλέκονται στη λειτουργία της, των πελατών της και να προλαμβάνει τα ατυχήματα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς