18.1 C
Athens

Μπελενένσες: Ανέβηκαν σε 19 τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον, σε καραντίνα 79 άτομα

Δραματική παραμένει η κατάσταση στην Μπελενένσες λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού στις τάξεις του συλλόγου, με τα κρούσματα να αυξάνονται διαρκώς στον σύλλογο.

Συνολικά 79 άτομα έχουν ιχνηλατηθεί (δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτά οικογένειες, συγγενείς και φίλοι των ανθρώπων της ομάδας) και βρίσκονται σε καραντίνα σύμφωνα με τη νεότερη ανακοίνωση του πορτογαλικού συλλόγου, ενώ πλέον 19 είναι εκείνοι που έχουν προσβληθεί από τη μετάλλαξη Όμικρον.

Θυμίζουμε πως οι 13 που είχαν προσβληθεί αρχικά είχαν αποτελέσει τα πρώτα κρούσματα της μετάλλαξης στην Πορτογαλία. Από τα 19 κρούσματα οι 12 είναι ποδοσφαιριστές, τα 2 είναι μέλη του ιατρικού επιτελείου, τα 3 του τεχνικού επιτελείου, 2 είναι υπάλληλοι και 1 είναι μέλος της U-23.

Τα κοινά συμπτώματα μεταξύ των κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον είναι σύμφωνα με την ανακοίνωση ο βήχας, η μυαλγία, ο πυρετός και η απώλεια όσφρησης.

 

Θυμίζουμε πως εξαιτίας της διασποράς του κορωνοϊού, η Μπελενένσες υποχρεώθηκε να αγωνιστεί με 9 (!) παίκτες απέναντι στην Μπενφίκα (ο ένας αμυντικός ήταν τερματοφύλακας) με το σκορ στο ημίχρονο να είναι 0-7 υπέρ των Λουζιτανών και τον διαιτητή να αποφασίζει στο 48′ την οριστική διακοπή της αναμέτρησης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς