22.5 C
Athens

TIME: Ο Τραμπ καλωσορίζει στην Αμερική το προσφυγόπουλο που κλαίει

To συγκλονιστικό εξώφυλλο του γνωστού περιοδικού καυτηριάζει τη στάση που κρατούσε μέχρι χθες ο Αμερικανός πρόεδρος

Το διαχωρισμό των παιδιών από τους παράτυπους μετανάστες γονείς τους, επέλεξε να παρουσιάσει στο εξώφυλλό του το γνωστό περιοδικό TIME και κατάφερε για μια ακόμα φορά να συγκλονίσει τους πάντες.

Το εξώφυλλο του περιοδικού έχει κόκκινο χρώμα και δείχνει τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ να κοιτάζει ένα μικρό κορίτσι, προσφυγόπουλο, που έχει ξεσπάσει σε κλάματα και να το… καλωσορίζει στην Αμερική.

«Welcome to America», είναι η χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποιεί το TIME, που κατάφερε να αποτυπώσει με ιδιαίτερη σημειολογία μία σκληρή πραγματικότητα.

Το ΤΙΜΕ, θέλησε με τον τρόπο αυτό να καυτηριάσει την κατάσταση που δημιούργησε η εμμονή (μέχρι χθες) του Αμερικανού προέδρου να χωριστούν τα παιδιά από τους γονείς τους, που περνούσαν παράνομα τα σύνορα των ΗΠΑ.

«Το κοριτσάκι της φωτογραφίας είναι δύο ετών από την Ονδούρα και έβαλε τα κλάματα όταν αποχωρίστηκε από την μητέρα του, η οποία συνελήφθη από τις αρχές στο Τέξας. Το μόνο που ήθελα εκείνη τη στιγμή ήταν να την πάρω αγκαλιά, αλλά δεν μπορούσα», δήλωσε ο φωτογράφος στο περιοδικό.

Μόλις χθες, μετά από τη θύελλα που ξεσήκωσε η απόφασή του, ο Αμερικανός πρόεδρος πραγματοποίησε στροφή 180 μοιρών και υπέγραψε το εκτελεστικό διάταγμα που προβλέπει να μην χωρίζονται οι οικογένειες μεταναστών, που περνούν παράνομα τα σύνορα των ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 2.342 παιδιά χωρίστηκαν από 2.206 γονείς ανάμεσα στις 5 Μαΐου και τις 9 Ιουνίου και προς το παρόν γι’ αυτά τα παιδιά δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς