23.3 C
Athens

Δεν εκβιάζεται ο Τζόκοβιτς από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Η απόφαση του Αυστραλιανού Όπεν για το εμβόλιο κατά της COVID-19 αφορά στην προστασία της κοινότητας, όχι στον «εκβιασμό» του Νόβακ Τζόκοβιτς, δήλωσε την Τετάρτη ένας κυβερνητικός αξιωματούχος της πολιτείας.

Οι διοργανωτές του πρώτου Grand Slam της χρονιάς είπαν ότι όλοι οι παίκτες θα πρέπει να εμβολιαστούν για να λάβουν μέρος, προκαλώντας κριτική από τον πατέρα του Νο 1 του κόσμου, Τζόκοβιτς.

«Υπό αυτούς τους εκβιασμούς και τις συνθήκες, ο Τζόκοβιτς) πιθανότατα δεν θα παίξει», δήλωσε ο Σρντιάν Τζόκοβιτς στα σερβικά ΜΜΕ.

Ο υπουργός Αθλητισμού της Βικτώρια, Μάρτιν Πάκουλα είπε ότι η εντολή εμβολίου ισχύει για όλους τους αθλητές στην πολιτεία της νότιας Αυστραλίας, η οποία φιλοξενεί το Αυστραλιανό Όπεν στη Μελβούρνη.

«Εάν είστε επισκέπτης διεθνής τενίστας ή επισκέπτης αθλητής οποιουδήποτε είδους, είναι η ευθύνη σας απέναντι στην κοινότητα στην οποία σας καλωσορίζει», είπε ο Πακουλα στα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.

«Και αυτός είναι ο λόγος που ζητάμε από αυτούς τους διεθνείς αστέρες του τένις να ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία με τους Βικτωριανούς.

Δεν πρόκειται για εκβιασμό, αλλά για τη διασφάλιση της προστασίας της βικτωριανής κοινότητας.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι πραγματικά ελπίζω ο Νόβακ Τζόκοβιτς να εμβολιαστεί και να παίξει στο Αυστραλιανό Όπεν.

Αλλά αν επιλέξει να μην το κάνει, αυτό είναι δικό του θέμα».

Ο Τζόκοβιτς έχει κερδίσει εννέα τίτλους στο Melbourne Park, συμπεριλαμβανομένου του φετινού τουρνουά, και μοιράζεται το ρεκόρ των 20 Grand Slam ανδρών με τους Ρότζερ Φέντερερ και Ράφα Ναδάλ.

Ο Σέρβος αρνήθηκε να αποκαλύψει την κατάσταση του εμβολιασμού του, λέγοντας ότι ήταν θέμα προσωπικής επιλογής.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς