20.6 C
Athens

Ανέστης Δαλακούρας: Ο τίμιος στρατιώτης της πίσω ζώνης του Ολυμπιακού

Ο Ανδρέας Καταχανάς γράφει για την πολύτιμη συμβολή του Εβρίτη ακραίου στην υποδοχή των πρωταθλητών Ελλάδας, τις λύσεις και την ηρεμία που προσφέρει στο διάστημα της απουσίας του τραυματία Μιγιαΐλοβιτς

«Ο Ανέστης Δαλακούρας στέκεται πάρα πολύ καλά, είναι ένας πολύ καλός παίκτης, ποιοτικός που κάνει λίγα λάθη, οπότε θεωρώ πως έχουμε καλύψει το κενό του Μιγιαΐλοβιτς». Με αυτά τα λόγια θέλησε ο Δημήτρης Καζάζης να δείξει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του άλλοτε ακραίου του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, για το ότι κατάφερε να σταθεί στο επίπεδο που θέλει ο προπονητής του.

Ο πιο έμπειρος (πια) αθλητής ήρθε ως αναπληρωματική λύση για να κάνει πιο ανταγωνιστικές τις προπονήσεις του Ολυμπιακού, να δώσει κάποιες ανάσες στα συνεχόμενα – και λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων παιχνίδια – αλλά τελικά κλήθηκε να προσφέρει ακόμα περισσότερα λόγω του τραυματισμού του Νίκολα Μιγιαΐλοβιτς με τον οποίο ήταν συμπαίκτες και στον Έβρο.

Πριν καν όμως έρθει η στιγμή να πάρει φανέλα βασικού (ήδη συμβαίνει αυτό στις τελευταίες αναμετρήσεις), ο Καζάζης του έδωσε την ευκαιρία όταν έβλεπε πως ένας από τους δύο ακραίους του δεν απέδιδε όσο θα ήθελε στο τάραφλεξ.

Η πρώτη φορά που το είδαμε αυτό ήταν ο Δαλακούρας επιστρατεύτηκε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Κομάρνο στη Σλοβακία. Ο Πέριτς ήταν φανερά εκτός αγώνα και ο Δαλακούρας έφερε ηρεμία στην πίσω ζώνη με 50% υποδοχή (στο 32% οι άριστες) και βελτίωση στο μπλοκ άμυνα.

Ως τώρα δεν έχει κληθεί να πάρει μεγάλο βάρος στις επιθέσεις, δίνει έμφαση στην υποδοχή: Εκεί όπου τη φετινή σεζόν ο Ολυμπιακός έχει πτώση συγκριτικά με πέρυσι μιας και ο Ζήσης ακόμα δεν έχει φτάσει στα γνωστά στάνταρ του, ενώ και ο Μιγιαΐλοβιτς αντιμετωπίζει προβλήματα σε συνδυασμό και με το ότι ο Πέριτς έχει έρθει για να κάνει τη διαφορά στην επίθεση.

Με τον Δαλακούρα στη σύνθεση του, ο Ολυμπιακός παρέμεινε αήττητος στο πρωτάθλημα χάρη στις δύο νίκες απέναντι σε ΠΑΟΚ και Μίλωνα: Οι Ερυθρόλευκοι ανέβασαν την απόδοσή τους επιθετικά και στα δύο ματς, ενώ με την παρουσία του 28χρονου πρώην ακραίου της Μπαρτσελόνα, ο Πέριτς έδειξε πιο «απελευθερωμένος» επιθετικά.

Η εικόνα του στην υποδοχή ήταν κάτι παραπάνω από αξιοπρεπέστατη αφού το ποσοστό του κινήθηκε στο 50% με το 40% να είναι άριστες. Σύμφωνοι, δεν ανήκουν στο ίδιο επίπεδο ο ΠΑΟΚ με τον Μίλωνα, ο Ούντρις απουσίασε και από το ματς πρωταθλήματος, δεν μπορούμε όμως να μη σταθούμε στην πραγματική στατιστική εικόνα.

Ο Δαλακούρας έχει επιστρέψει στην Ελλάδα πιο ώριμος και σίγουρα με περισσότερες εμπειρίες που συγκέντρωσε στο εξωτερικό και σε διαφορετικά πρωταθλήματα. Πάνε πέντε χρόνια από την τελευταία φορά που αγωνίστηκε στην εθνική και ως τρίτος ακραίος του Ολυμπιακού, καταφέρνει να ξαναχτυπήσει την πόρτα: Και το κάνει πειστικά, ανταποκρινόμενος σε μεγάλο βαθμό στην πίεση του πρωταθληματισμού την οποία έχουν σε καθημερινή βάση οι Ερυθρόλευκοι στη ζωή τους.

Η απουσία του Μιγιαΐλοβιτς δεν έχει κοστίσει στον Ολυμπιακό, παρότι ο Σέρβος αποτελεί τη βασική και σίγουρη (από πέρυσι) επιλογή του Δημήτρη Καζάζη. Το νέο δεδομένο που έχει προκύψει εν τη απουσία του Σέρβου είναι πως ο Δαλακούρας αποδεικνύεται αποτελεσματικός σε υποδοχή (και μπλοκ) με καλά σέρβις και με σταθερότητα που έχει βοηθήσει τον Πέριτς.

Το σημαντικότερο είναι πως ο Θρακιώτης ακραίος είναι απολύτως συμφιλιωμένος με τον ρόλο του και από τη στιγμή που κλήθηκε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις, έχει επιβεβαιώσει πως βρίσκεται σε καλό επίπεδο προσφέροντας λύσεις στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Βαθμολογία UEFA: Ο Ολυμπιακός κρατάει ζωντανό τον στόχο της 15ης θέσης για την Ελλάδα

Οι Ερυθρόλευκοι άλωσαν με «τεσσάρα» την έδρα της Άστον Βίλα και ζουν με το όνειρο της πρόκρισης στον τελικό του Conference League, κρατώντας στις πλάτες τους την Ελλάδα που δίνει μάχη για την προνομιούχο 15η θέση στη βαθμολογία της UEFA

Μεντιλίμπαρ: Σεβαστήκαμε την Άστον Βίλα και ήμασταν θαρραλέοι, είμαι περήφανος για την ομάδα μου

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δήλωσε περήφανος για τον αγωνιστικό χαρακτήρα των παικτών του και το θάρρος που έδειξαν στο Μπέρμιγχαμ σε μια θρυλική βραδιά για τον σύλλογο, ενώ ξεκαθάρισε πως ακόμα δεν έχει τελειώσει κάτι

Άστον Βίλα – Ολυμπιακός 2-4: Τα highlights από τη μυθική ερυθρόλευκη νίκη στον πρώτο ημιτελικό του Conference (vid)

Δείτε ξανά και ξανά την τεσσάρα του Ολυμπιακού στο Μπέρμιγχαμ και τη μυθική εμφάνιση της ομάδας του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ που έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης στον τελικό του Conference