14.4 C
Athens

Ολυμπιακός – Μπαρτσελονέτα 8-4: Θρυλική επίδειξη δύναμης!

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας «έπνιξαν» μέσα από την εκπληκτική άμυνα τους την Μπαρτσελονέτα και την υποχρέωσαν στη δεύτερη ήττα της - Τεράστια εμφάνιση από τον Μπίγιατς με σπουδαίες αποκρούσεις

Ο Ολυμπιακός έχει ήδη ξεκινήσει να δείχνει πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει φέτος στην Ευρώπη κι ας βρισκόμαστε μόλις στην 4η αγωνιστική του LEN Champions League.

Η εκπληκτική ομάδα του Θοδωρή Βλάχου υπέταξε στο Παπαστράτειο με 8-4 την Μπαρτσελονέτα μέσα από την ατσάλινη άμυνα του, την κλάση των παικτών του στην επίθεση αλλά και το τρομερό ματς του Μάρκο Μπίγιατς κάτω από τα δοκάρια. Τα μόλις 4 γκολ (δύο του Παβιγιάρ) σε συνολικά 32 (!) προσπάθειες δείχνουν και το μέγεθος της εκπληκτικής εμφάνισης του Ολυμπιακού.

 

Οι Ερυθρόλευκοι πανηγύρισαν την 3η νίκη τους και έβγαλαν με τεράστια επιτυχία αυτή τη σειρά των τριών δύσκολων αναμετρήσεων (ισοπαλία με Φερεντσβάρος στη Βουδαπέστη και θρίαμβος με Νόβι εκτός και Μπαρτσελονέτα εντός) για να δείξουν πως βρίσκονται στον σωστό δρόμο της κούρσας για το Βελιγράδι αφού θυμίζουμε πως στόχος δεν είναι άλλος από την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης!

Για τους νικητές του ματς ξεχώρισαν οι Φιλίποβιτς και Φουντούλης που είχαν από δύο γκολ.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε νευρικά στην επίθεση με εκατέρωθεν άστοχες προσπάθειες, ωστόσο 1:33 πριν τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου ο Γούβης έκανε το 1-0. Ο Μουρίκης πέτυχε το 2-0 στο δεύτερο οκτάλεπτο, με την Μπαρτσελονέτα να σκοράρει μετά από 9:30 παιχνιδιού.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν ρυθμό επιθετικά ειδικά στο τρίτο οκτάλεπτο με τους Φιλίποβιτς, Φουντούλη και Γενηδουνιά να ανοίγουν τη διαφορά στα τρία τέρματα (6-3). Ο Χρυσοσπάθης και ο Φιλίποβιτς τελείωσαν το ματς με δύο γκολ στο τέταρτο οκτάλεπτο και υπέγραψαν τον ερυθρόλευκο θρίαμβο.

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 1-0, 2-1, 3-2, 2-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βλάχος): Μπίγιατς, Γραμματικός, Γκίλλας, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 2, Γούβης 1, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Φιλίποβιτς 2, Χρυσοσπάθης 1, Μαθιόπουλος, Ζερδεβάς

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΕΤΑ (Φάτοβιτς): Λόπες, Φαμέρα, Γρανάδος 1, Παβιγιάρ 2, Ντε Τόρο, Λαρούμπε, Πονφεράδα, Φερνάντεζ, Ασένσιο, Περόνε, Μπιέλ Ι Λάρα, Μπούστος 1, Αγκίρε

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς