18.4 C
Athens

Ψαρράς: Πληγωμένος γίγαντας ο ΠΑΟΚ, μου θυμίζει τον Αχιλλέα από την Τροία

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε και από τον Άρη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης την περασμένη Κυριακή και πλέον βρίσκεται στο -10 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και στο φάσμα μίας ακόμη βαριάς τιμωρίας για τα έκτροπα των οπαδών του στην Τούμπα.

Το κλίμα στον Δικέφαλο του Βορρά είναι βαρύ, με τον Μάκη Γκαγκάτση να πηγαίνει χθες στην προπόνηση της ομάδας για να τα… ψάλλει στους παίκτες.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους παλαίμαχους άσους των Ασπρόμαυρων και πιο συγκεκριμένα τον Γιάννη Ψαρρά ο Δικέφαλος είναι ένας «πληγωμένος γίγαντας» τη δεδομένη χρονική περίοδο που δεν θα αργήσει να ορθοποδήσει ξανά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ψαρρά στο «Μetropolis»:

«Όταν υπάρχει ένα ατυχές αποτέλεσμα ακόμη και καλή εμφάνιση να έχεις πραγματοποιήσει, μετράει το αποτέλεσμα. Πολλές φορές μπορεί να είσαι καλός και να χάσεις. Αυτό που θα μετρήσει είναι το αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος ήταν καλός, αλλά ανούσιος. Σίγουρα πονάει. Όταν έχεις ένα συμπολίτη αντίπαλο πρέπει να κερδίσεις ανεξαρτήτως στόχων» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Ο ΠΑΟΚ είναι πληγωμένος γίγαντας, μου θυμίζει τον Αχιλλέα που έχει φάει το βέλος και έχει πέσει. Η αχίλλειος πτέρνα του ΠΑΟΚ μπορεί να είναι… σε πολλά σημεία του σώματος. Σε αυτή την δύσκολη στιγμή πρέπει να τον στηρίξουμε για να βρει και πάλι τις δυνάμεις μου, με σωστές κινήσεις από την διοίκηση, τους παίκτες και τον κόσμο. ΠΑΟΚ στα δύσκολα, ΠΑΟΚάρα στα πολύ δύσκολα, αυτό λέω πάντα.

Δεν πήγαν τα πράγματα όπως τα περιμέναμε. Στο πρώτο ημίχρονο μας ο Άρης πήρε την ταυτότητα. Είχε ενέργεια και περισσότερο πάθος, πράγμα που εμείς το κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο αλλά ήμασταν αναποτελεσματικοί. Αυτά τα ματς χρειάζονται πίστη και πάθος. Είναι παιχνίδια οπαδών.

Με τον Ολυμπιακό, τον Άρη και παλαιότερα με τον Ηρακλή παίζεις για τον κόσμο σου, για να γελάνε την επόμενη μέρα στην δουλειά τους. Εγώ έτσι το είχα αντιληφθεί. Σίγουρα χρειαζόταν πιο νεανικό και πιο δυνατό ρόστερ για τρεις διοργανώσεις. Κάποιοι είναι μεγάλοι παίκτες, αλλά είναι έμπειροι, Ακόμη και αυτούς που λέμε είναι μεγάλοι τους έχουμε δει φέτος να είναι καλοί, απλά δεν έχουν σταθερότητα».

Κατέληξε λέγοντας: «Θα πρέπει να δοθούν ευκαιρίες σε πιο νεαρά παιδιά που έχουν βγει από τα σπλάχνα του ΠΑΟΚ. Τουλάχιστον να τους δούμε. Συνήθως οι προπονητές προσπαθούν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο και προτιμούν έμπειρους και έτοιμους ποδοσφαιριστές».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς