24.7 C
Athens

Δεύτερος ο Άρης, μάχη ΑΕΚ – ΠΑΟΚ για την 4η θέση: Η βαθμολογία της Super League χωρίς «φτιασίδια»

Από τη μια η αφαίρεση βαθμών του Άρη, από την άλλη οι τουλάχιστον δυο αλλοιώσεις αποτελεσμάτων υπέρ της ΑΕΚ. Δείτε πώς θα ήταν η βαθμολογία του πρωταθλήματος με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια!

Βρισκόμαστε δυο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρώτου γύρου της Super League. Με μια πρόχειρη ματιά, η βαθμολογία δεν προκαλεί καμία εντύπωση, τουλάχιστον στην κορυφή: ο Ολυμπιακός είναι πρώτος με έξι βαθμούς διαφορά και οι υπόλοιποι έπονται.

Ειδικά από τη δεύτερη θέση και κάτω όμως, οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια, όπως αυτή αποδίδεται στον αγωνιστικό χώρο. Διότι ναι μεν η ΑΕΚ εμφανίζεται δεύτερη με 23 βαθμούς, ωστόσο αυτή η συγκομιδή είναι σε σημαντικό ποσοστό «παραφουσκωμένη». Και αυτό δεν το λέμε εμείς, ούτε πρόκειται για κάποιο αυθαίρετο συμπέρασμα σαν κι αυτά στα οποία συχνά καταλήγουν κάθε λογής «υπάλληλοι», σαν κι αυτούς που έχουν δυο ή ακόμα και τρία διαφορετικά αφεντικά με δήθεν «αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα». Το πιάσατε το υπονοούμενο…

Η βαθμολογία της Super League

# BΑΘ ΑΓ Ν Ι Η ΓΚ
1
Ολυμπιακός
29 11 9 2 0 20-8
2
ΑΕΚ
23 11 7 2 2 24-14
3
ΠΑΟΚ
19 11 6 1 4 20-14
4
ΟΦΗ
18 11 4 6 1 13-9
5
Παναθηναϊκός
17 11 5 2 4 20-10
6
ΠΑΣ Γιάννινα
16 11 4 4 3 15-8
7
Άρης
14 11 6 2 3 14-11

 

Η ΑΕΚ έχει 23 βαθμούς. Σε αυτούς υπολογίζονται οι τρεις κάλπικοι που πήρε με… τσαμπουκά (κυριολεκτικά και μεταφορικά) κόντρα στον Άρη, χάρη σε εκείνο το πέναλτι-φάντασμα με το οποίο ο Διαμαντόπουλος έκρινε το ματς, αλλά και την αποβολή Ρότα που μετατράπηκε σε… αλλαγή! Ακόμη κι αν οι Κίτρινοι δεν κατάφερναν να ανατρέψουν την κατάσταση, η ισοπαλία ήταν το μίνιμουμ που δικαιούνταν και έπρεπε να πάρουν στο ΟΑΚΑ.

Για το αν ήταν πέναλτι εκείνη η βουτιά του Μάνταλου αποφάνθηκαν άπαντες, από τον Κλάτενμπεργκ μέχρι τον Κάκο. Μάλιστα, ο Άγγλος επικεφαλής της ΚΕΔ επιβεβαίωσε και το σοβαρό «λάθος» του διαιτητή Παπαδόπουλου στο ΑΕΚ – Ατρόμητος, όπου στο 0-0 δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στον Κουλούρη. Όλως τυχαίως, VARίστας σε εκείνο το παιχνίδι ήταν ο… πρώην πολύς Τάσος Σιδηρόπουλος, ο οποίος δεν μπήκε στον κόπο (γιατί άραγε;) να ειδοποιήσει τον διαιτητή για την παράβαση, καλώντας τον να πάει στο μόνιτορ.

https://athlosnews.gr/aris-o-kryfos-diekdikitis-xegymnose-paok-kai-aek-mesa-se-180/

Ένα πιθανό 0-1 θα μπορούσε κάλλιστα να οδηγήσει σε γκέλα, αφού ακόμα και με πιθανή ισοφάριση η ΑΕΚ θα έχανε δυο βαθμούς. Μάνι – μάνι λοιπόν, οι τωρινοί 23 της Ένωσης θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι από 17 έως 19 και σίγουρα λιγότεροι από 20. Στους 20 όμως θα ήταν ο Άρης αν δεν είχε μεσολαβήσει η αφαίρεση βαθμών για την παράδοξη υπόθεση Λάσκοφ, ενώ ανάλογα με τη συγκομιδή που θα είχε στο ΟΑΚΑ χωρίς την… «περιποίηση» Διαμαντόπουλου θα συζητούσαμε για 21 ή 23 βαθμούς.

Όπως και να ‘χει, με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια οι Κίτρινοι θα ήταν άνετα δεύτεροι, ενώ η ΑΕΚ θα έδινε μάχη με τον ΠΑΟΚ για την τρίτη θέση. Μάχη που κατά πάσα πιθανότατα θα έχανε, αφού οι Θεσσαλονικείς είναι στους 19 παρά τα 5 πέναλτι που έχουν εκτελέσει ως τώρα. Και παρότι έχουν υπάρξει κατά καιρούς διαμαρτυρία για κάποια μεμονωμένα σφυρίγματα, δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει μεσολαβήσει κάποιο τόσο σοβαρό λάθος που να έχει αλλοιώσει αποτέλεσμα υπέρ του ΠΑΟΚ…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς