17.6 C
Athens

ΠΑΟΚ – Άρης 0-1: Σοκ και… χάος στην Τούμπα!

Ο Άρης διέλυσε αγωνιστικά και ψυχολογικά τον ΠΑΟΚ, αναγκάζοντας τους οπαδούς των γηπεδούχων να αποδεχθούν ότι η ομάδα τους επιστρέφει οριστικά στην προ «εξυγίανσης» περίοδο - Σκηνές χάους στην Τούμπα από το ντου χουλιγκάνων που δεν άντεξαν ένα ακόμα ρεζιλίκι από τους συμπολίτες τους

Αδιανόητα αλλά όχι πρωτοφανή τα όσα έλαβαν χώρα στην Τούμπα στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Άρη και με το σκορ στο 0-1 υπέρ των Κιτρίνων. Οπαδοί των γηπεδούχων έριξαν καπνογόνα και μπούκαραν στο γήπεδο με τον Σκωτσέζο Μάντεν να διατάσσει άμεσα τους παίκτες της ομάδας του Άκη Μάντζιου να πάνε στα αποδυτήρια. Σκηνές χάους με αστυνομικούς να προσπαθούν να σταματήσουν τους εισβολείς!

Με την Τούμπα να θυμίζει πεδίο μάχης από το 92ο λεπτό και μετά, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ για άλλη μια φορά ουσιαστικά έβαλαν «ταφόπλακα» στην ομάδα τους, με τις τύχες του ντέρμπι μετά την «μπούκα» των οργανωμένων του Δικεφάλου να κρίνεται (και) στα δικαστήρια, αφού ο Μάντεν αποφάσισε μετά από περίπου 45 λεπτά να επιστρέψει μαζί με τις δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο σε μία άδεια Τούμπα, ώστε να παιχτούν και τα 3 τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Με το παιχνίδι να λήγει τελικά, μετά και τα ευτράπελα των οπαδών του Δικεφάλου, στο 0-1 υπέρ του Άρη, από τη μία συναντάμε τον μεγάλο θρίαμβο των Κιτρίνων και από την άλλη μία ακόμα μαύρη σελίδα για τους Ασπρόμαυρους που αναμένεται να γλιτώσουν την αφαίρεση των αφαίρεση βαθμών λόγω Μάντεν και της… μεγαλοψυχίας του αντιπάλου τους που δέχθηκαν να συνεχίσουν το ματς.

ΠΑΟΚ – Άρης

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Άρης αντέδρασε με μέταλλο μεγάλης ομάδας μετά την «μαύρη» σελίδα με τον ΠΑΣ φεύγοντας με το διπλό από την Τούμπα και «καταδικάζοντας» τον ΠΑΟΚ στο -10 από την κορυφή, κι ας έχουμε ακόμα Νοέμβριο.

Όντας καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και με απίστευτη προσήλωση στο πλάνο νίκης του Μάντζιου, οι Κίτρινοι έκαναν ό,τι ήθελαν την κάκιστη ομάδα του Λουτσέσκου και απέδειξαν ότι αν δεν ίσχυε το -6 θα ήταν δικαιωματικά ψηλότερα από τον συμπολίτη τους στη βαθμολογία της Super League (εν προκειμένου 3οι με 20 βαθμούς).

Η «κανονιά» του Μαντσίνι από το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετή για να παγώσει την Τούμπα, προκαλώντας την οργή οπαδών του Δικεφάλου που μετά το τελευταίο σφύριγμα στράφηκαν κατά πάντων, με το σύνθημα: «Βαριά, βαριά του ΠΑΟΚ η φανέλα, όποιος δεν μπορεί να πάει στα μπ….α» να επιστρέφει στις ασπρόμαυρες κερκίδες.

Ο «καθρέπτης» του ματς

Το ντέρμπι ξεκίνησε με αρκετή ένταση και καλό ρυθμό, με τον Άρη να δημιουργεί την πρώτη απειλή μόλις στο 4’ με δυνατό σουτ του Μαντσίνι, που δοκίμασε για πρώτη φορά τα αντανακλαστικά του Πασχαλάκη.

Το πετυχημένο – τουλάχιστον στα ντέρμπι – τρικ του Μάντζιου με την τριάδα (Τζέγκο, Σάσα, Εντιαγέ) στον κεντρικό του άξονα και τον Μαντσίνι σε πιο ελεύθερο ρόλο βγήκε από τη αρχή στους Κιτρίνους που απειλήθηκαν μόνο από το φάουλ του Κούρτιτς στο πρώτο 45λεπτο και απενεργοποίησαν όλα τα ατού των Ασπρόμαυρων.

Η πρώτη προειδοποίηση στον ΠΑΟΚ ήρθε διά ποδός Καμαρά στο 16’. Ο Αφρικανός άσος πάτησε περιοχή μετά από πολύ όμορφη κάθετη πάσα του Σάσα, αλλά είδε το πλασέ του να καταλήγει λίγο άουτ.

Οι γηπεδούχοι που δεν είχαν καθόλου φαντασία και ενέργεια στο παιχνίδι τους είχαν την μεγαλύτερη τους ευκαιρία με το απευθείας φάουλ του Κούρτιτς, ο οποίος είδε τη μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι μετά την επέμβαση του Κουέστα. Ο Άρης συνέχιζε να πιέζει ψηλά, κλείνοντας με αποτελεσματικότητα την πρώτη πάσα των αμυντικών του ΠΑΟΚ και δημιουργώντας συνεχώς πονοκεφάλους στα χαφ του Δικεφάλου, που «εξαφανίστηκαν» μπροστά στα τρεξίματα των Σάσα και Τζέγκο, οι οποίοι ήταν τα απόλυτα αφεντικά στη μεσαία γραμμή.

Κι αφού ο Πασχαλάκης έκανε μία από τις επεμβάσεις της σεζόν εξ’ επαφής στην κεφαλιά του Ματέο Γκαρσία, οι γηπεδούχοι δεν τη γλίτωσαν και στη φάση του 41ου λεπτού, όταν ο Μαντσίνι σίγησε την Τούμπα.

Ο Σάσα έκοψε καθαρά στο χώρο της μεσαίας γραμμής των Σφιντέρσκι, η μπάλα κατέληξε στον ερχόμενο Εντιαγέ που με μία κούρσα ανάλογη της αδιαμφισβήτητης ποδοσφαιρικής του κλάσης μοίρασε έτοιμο γκολ στον Αργεντινό εξτρέμ, ο οποίος πλάσαρε ψύχραιμα για το 0-1, σκορ με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Γκρίνια από τη μία (ΠΑΟΚ), ικανοποίηση και επιμονή στο αγωνιστικό πλάνο νίκης και «υπνώτισης» του αντιπάλου από την άλλη (Άρης).

Τούμπα

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πάντα επισκιάστηκαν από την εισβολή των οπαδών από τη Θύρα 4, λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης κι ενώ ο ΠΑΟΚ κυνηγούσε την ισοφάριση. Τελικώς παίχτηκαν και τα τρία τελευταία λεπτά του αγώνα παρά το γεγονός ότι η Τούμπα θύμιζε εμπόλεμη ζώνη, με την ομάδα του Άκη Μάντζιου να σφραγίζει και τυπικά ένα σπουδαίο διπλό, για πρώτη φορά έπειτα από 11 χρόνια και τη σεζόν 2010-11.

Ο Άρης κράτησε με σχετική ευκολία μέχρι τη στιγμή της διακοπής κι’ έπειτα το 1-0 υπέρ του και απέδειξε ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι το απόλυτο αφεντικό της Θεσσαλονίκης.

ΠΑΟΚ – ΑΡΗΣ 0-1 (ΤΕΛ)

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Μάντεν (ΣΚΩ)

Σκόρερ: 41′ Μαντσίνι

Κίτρινες: Ζίβκοβιτς, Κούρτιτς, Τέιλορ, Ματέο Γκαρσία, Τζέγκο

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Σίντκλεϊ, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Κούρτιτς, Σβαμπ, Μπίσεσβαρ, Μουργκ, Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι.

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Κουέστα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σούντγκρεν, Σάσα, Εντιαγέ, Τζέγκο, Μαντσίνι, Ματέο Γκαρσία, Καμαρά.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς