20.8 C
Athens

Ντέρμπι αποδείξεων στην Τούμπα

ΠΑΟΚ και Άρης μονομαχούν απόψε στην Τούμπα σε ένα ντέρμπι πολλαπλής σημασίας, αφού εκτός από το γεγονός ότι αμφότεροι προέρχονται από δυσάρεστες ήττες, θέλουν και τους βαθμούς προκειμένου μη χάσουν κι άλλο έδαφος στη μάχη του τίτλου.

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε την προηγούμενη αγωνιστική από τον Ατρόμητο, ενώ ο Άρης βίωσε το απόλυτο σοκ από τον ΠΑΣ που του έβαλε πέντε γκολ μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Με πέντε νίκες σε επτά παιχνίδια, ο Άρης σκαρφάλωσε αρκετά στη βαθμολογία, μέχρι να έλθει η ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα, αυτό το 0-5, που είναι η ευρύτερη στην ιστορία στην έδρα του.

Δέχτηκε πέντε γκολ σε ένα παιχνίδι, αφού είχε δεχτεί συνολικά έξι στα εννέα προηγούμενα!

Έχει δεχτεί γκολ και στα τέσσερα τελευταία, αφού είχε κρατήσει το «μηδέν» σε τέσσερα από τα έξι πρώτα.

Εκτός έδρας έχει τρεις νίκες και δύο ήττες.

Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ δεν σκόραρε σε δύο διαδοχικά παιχνίδια, τη στιγμή που είχε πετύχει γκολ και στα 12 προηγούμενα επίσημα και σε όλα τα εκτός έδρας!

Στο Περιστέρι δεν σκόραρε λοιπόν για πρώτη φορά σε εκτός έδρας παιχνίδι στο πρωτάθλημα και για πρώτη φορά ανεξάρτητα έδρας από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Μάλιστα στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο παρέταξε τη μεγαλύτερη σε ηλικία ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα.

Στην Τούμπα ξεκίνησε με ήττα 1-0 από τον ΠΑΣ, αλλά πέτυχε 10 γκολ στα τρία παιχνίδια που ακολούθησαν, αν και σε αυτό με το Βόλο δεν του έφτασαν τέσσερα γκολ για να νικήσει.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Σκωτσέζος Ρόμπερτ Μάντεμ, βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Ντέιβιντ Ρουμ, Ντέιβιντ ΜακΓκίτσι, 4ος ο Διαμαντόπουλος και στο VAR ο Πορτογάλος Μπρούνο Εστέβες, με τον Μπουξμπάουμ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς