25.9 C
Athens

Ryanair: Τέλος η δωρεάν χειραποσκευή – Πόσο θα χρεώνεται

Η νέα πολιτική της εταιρείας θα εφαρμοστεί από τον ερχόμενο Νοέμβριο • Στόχος, όπως αναφέρει, να μειωθούν οι καθυστερήσεις στην επιβίβαση

Τέλος βάζει η Ryanair στην πολιτική της δωρεάν χειραποσκευής. Η εταιρεία, η οποία μέχρι σήμερα επέτρεπε μία χειραποσκευή 10 κιλών εντός της καμπίνας και χρέωνε για τις αποσκευές που παραδίδονταν στο check-in, ανακοίνωσε ότι αυτό δεν θα ισχύει από τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η χρέωση θα κυμαίνεται μεταξύ 6 και 10 ευρώ, αν οι επιβάτες θέλουν να την βάζουν κάτω από το κάθισμα και 8-10 ευρώ για check-in.

Στόχος, σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, δεν είναι η αύξηση των εσόδων, αλλά η μείωση των καθυστερήσεων, αφού πολλοί επιβάτες καθυστερούσαν μέχρι να βρουν χώρο να τοποθετήσουν τη βαλίτσα στο αεροπλάνο.

O διευθυντής μάρκετινγκ της Ryanair, Κένι Τζέικομπς, δήλωσε: Η νέα αυτή πολιτική θα επιταχύνει την επιβίβαση και θα μειώσει ταυτόχρονα τις καθυστερήσεις, καθώς πολλοί επιβάτες αργοπορούσαν, ψάχνοντας χώρο για να τοποθετήσουν τις βαλίτσες τους στο αεροσκάφος.

Η εταιρεία αναφέρει ότι θα επιτρέπονται πλέον βαλίτσες μεγαλύτερου μεγέθους, είτε πρόκειται για χειραποσκευή είτε όχι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς