31.6 C
Athens

Στη φυλακή ο Μίκολι κατηγορούμενος για πρακτικές… Μαφίας!

Ο πρώην παίκτης της Παλέρμο, Φαμπρίτσιο Μίκολι, θα πρέπει να εκτίσει ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών, για εκβιασμό με… μαφιόζικη μέθοδο.

Αυτό διαπιστώθηκε από τους δικαστές του δεύτερου ποινικού τμήματος του Ακυρωτικού Δικαστηρίου, οι οποίοι επιβεβαίωσαν την ποινή που αποφασίστηκε τον Ιανουάριο του 2020, από το Εφετείο του Παλέρμο.

Ο Μίκολι κατηγορήθηκε ότι ανέθεσε στον Μάουρο Λαουριτσέλα, ο οποίος εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης 7 ετών, το έργο της ανάκτησης 12 χιλιάδων ευρώ από τον επιχειρηματία Αντρέα Γκραφανίνι, ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου «Παπαράτσι», για λογαριασμό του πρώην φυσιοθεραπευτή της Παλέρμο, Τζόρτζιο Γκασπαρίνι, ο οποίος είχε στραφεί στον Μίκολι προς τούτο.

Ο τελευταίος, με τη σειρά του, είχε εμπλέξει τον Λαουριτσέλα, με τον οποίο διατηρούσε φιλικές σχέσεις όταν φορούσε τη φανέλα της Παλέρμο. Στη διαδικασία της έρευνας, επίσης, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας κάποιες τηλεφωνικές υποκλοπές μεταξύ του Μίκολι και του Λαουριτσέλα.

Ο παίκτης αποκάλεσε τον Τζοβάνι Φαλκόνε «αυτή τη λάσπη», ενώ περίμενε τον φίλο του κοντά στο σπίτι όπου έμενε ο δικαστής, ο οποίος ειδικευόταν στη δίωξη της σικελικής «Κόζα Νόστρα» και σκοτώθηκε από τη Μαφία, μαζί με τη γυναίκα του και τρεις από τους σωματοφύλακές του, από μια έκρηξη δυναμίτη 350 κιλών.

Γι’ αυτά τα λόγια του, ο Μίκολι ζήτησε δημόσια συγγνώμη κλαίγοντας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς