18.9 C
Athens

7 πόντοι δώρο και μπόνους η πρώτη τεχνική ποινή στην καριέρα του Βεζένκοβ: Γι’ αυτή τη διαιτησία διαμαρτυρήθηκε ο ΠΑΟ; (vid)

Όταν για χρόνια νιώθεις πασχαλινό αρνί, 3-4 ανάποδα σφυρίγματα στην τελευταία περίοδο σου φαίνονται έως και «νορμάλ». Από εκεί όμως μέχρι να διαμαρτύρεται κιόλας για τη διαιτησία ο... Παναθηναϊκός, πάει πολύ!

Ο Ολυμπιακός φιλοξένησε τη Δευτέρα τον Παναθηναϊκό και η αλήθεια είναι πως η ταμπέλα του υπερφαβορί λειτούργησε επιβαρυντικά για τον ίδιο και απελευθερωτικά για τους Πράσινους. Το πρώτο ντέρμπι της μετά #mexritelous εποχής τελείωσε με νικήτρια την ομάδα του Πρίφτη, η οποία στο τελευταίο δεκάλεπτο βρήκε απίθανα τρίποντα (και… απίθανους πρωταγωνιστές) και εκμεταλλεύτηκε την εξίσου απίθανη αστοχία των Ερυθρόλευκων.

Οι Πράσινοι πανηγύρισαν με την ψυχή τους, διάφορες υποδοχές σε Σύνταγμα και ΟΑΚΑ έκαναν πολλούς να μπερδευτούν και να νομίζουν ότι κατακτήθηκε κάποιος τίτλος (εκτός από το τουφέκι πρηνηδόν, το ελεύθερο πιστόλι και τα e-sports). Οι Πειραιώτες πάλι, προσπαθούν να καταλάβουν πως χάθηκε ένα ματς στο οποίο προηγούνταν με 12 πόντους έξι λεπτά πριν το τέλος. Έξι λεπτά και ένα δευτερόλεπτο για την ακρίβεια, αφού τότε ακριβώς μπήκε ένα τρίποντο του Νέντοβιτς για το 67-58.

Για τη διαιτησία δεν έγινε λόγος. Τουλάχιστον όχι άμεσα. Διότι την Τρίτη η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε μια ανακοίνωση που περισσότερο σε τρολιά παρέπεμπε παρά σε σοβαρή τοποθέτηση σοβαρών ανθρώπων. Για να είμαι δίκαιος, έκρυβε μια ειλικρίνεια το κείμενο, καθώς και μια παραδοχή. Πραγματικά, σε σχέση με ό,τι θεοπάλαβο είχαμε δει την τελευταία 15ετία, η διαιτησία της Δευτέρας έφερνε προς το κανονικό. Όπου «κανονικό», να μην είναι 100-0 τα σφυρίγματα αλλά έστω 60-40.

Λογικά κακοφάνηκε στους Πράσινους η διαιτησία, αφού σε κάποια άλλη εποχή ο Φαλ π.χ. θα είχε τρία φάουλ από το τζάμπολ. Ρεαλιστικά όμως, τα σοβαρότερα λάθη έγιναν στα τελευταία 8:30. Και για κάποιον παράδοξο λόγο, όλα ήταν υπέρ του Παναθηναϊκού! Θέλετε να τα πιάσουμε ένα προς ένα;

Στα 8’31” πριν τη λήξη (61-51), συναντάμε ένα απίθανο εφεύρημα που παραπέμπει στις σκοτεινές εποχές του «φάρου». Με το ρολόι σχεδόν μηδενισμένο, ένα χαμένο ριμπάουντ γίνεται φόλοου καλάθι από τον Έβανς. Και επειδή υπήρξε μια παρενόχληση από τον Παπανικολάου, σφυρίχτηκε κι ένα φάουλ. Δεν στεκόμαστε καν στο αν υπάρχει φάουλ ή όχι, αλλά στο γεγονός πως οι διαιτητές μέτρησαν το καλάθι και έδωσαν και μια ακόμη επίθεση στον Παναθηναϊκό!

https://athlosnews.gr/to-agchos-epidosis-kai-oi-liges-stagones-eftychias/

Η συνέπεια αυτής της απίθανης απόφασης ήταν να σαστίσουν οι παίκτες του Ολυμπιακού και ώσπου να καταλάβουν τι είχε δοθεί, η μπάλα παίχτηκε απέξω και μέσα σε χρόνο dt ο Νέντοβιτς έκανε ένα λέι απ για το 61-55. Επί της ουσίας, το – στην χειρότερη περίπτωση για τον Ολυμπιακό – καλάθι και φάουλ, μετατράπηκε σε τετράποντο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Ένας πόντος δώρο λοιπόν, υποθέτοντας αυθαίρετα ότι ο Έβανς θα ευστοχούσε στη βολή.

Φτάνουμε στο 5’35”. Αυτή τη φορά είναι ο Βεζένκοβ που πηγαίνει στο φόλοου μετά το άστοχο τρίποντο του Σλούκα. Ο Παπαπέτρου εκτείνει τον αγκώνα σπρώχνει τον παίκτη του Ολυμπιακού στη μέση, σε ένα μαρκάρισμα που δεν χρειάζεται μεγάλη δύναμη για να τραυματίσει σοβαρά τον αντίπαλό του με τη φόρα που είχε το μεγάλο κορμί του. Ακόμα και την κεντρική φωτογραφία να δει κάποιος καταλαβαίνει τι έγινε, πόσο μάλλον όταν βλέπει στο βίντεο όλη τη φάση που καταλήγει σε ένα επικίνδυνο πέσιμο του Βεζένκοβ.

Το φάουλ που θα σφύριζε ακόμα και ο Αλβέρτης από τον πάγκο, ο κύριος Φούφης το έπνιξε. Και όχι μόνο το έπνιξε, αλλά έγινε και ο πρώτος διαιτητής στην καριέρα του Βεζένκοβ που τον τιμωρεί με τεχνική ποινή! Ίσως ο έμπειρος διαιτητής να ήθελε να στείλει ένα μήνυμα τύπου «κοιτάξτε τι χάνετε τόσα χρόνια» στην παλιά ΕΟΚ που τον είχε εκτοπίσει για μια τριετία. Δυο βολές που δεν δόθηκαν στον Βεζένκοβ και άλλη μια της τεχνικής ποινής που μπήκε, το σύνολο τρεις πόντοι. Μπόνους, το γεγονός ότι ο Παπαπέτρου γλίτωσε το τέταρτο φάουλ, το οποίο ουσιαστικά θα τον έβγαζε εκτός αγώνα με αρκετό χρόνο να απομένει ακόμα στο ρολόι. Κάπως έτσι, το σκορ που θα μπορούσε να πάει στο 69-58, έγινε σε νεκρό χρόνο 67-59. Άλλο έντεκα, άλλο οκτώ, με καταλαβαίνετε νομίζω.

Το πιο επώδυνο «λάθος» όμως ήρθε 3’23” πριν την λήξη του ματς. Το ματς κρέμεται από μια κλωστή, ο Ολυμπιακός έχει αρχίσει να κολλάει στην επίθεση και από ένα «τούβλο» του Γουόκαπ ο Νέντοβιτς ξεκινά αντεπίθεση προτού οργανωθεί η άμυνα του Ολυμπιακού. Η φάση καταλήγει σε καλάθι και φάουλ και το 69-64 γίνεται 69-67.

Η μεγαλύτερη κουβέντα θα γινόταν για το φάουλ με τα… μάτια που (δεν) έκανε ο Σλούκας, αν δεν είχαν προηγηθεί βήματα στο ξεκίνημα της μπούκας του Σέρβου. Ο Μπαρτζώκας τα είδε αμέσως από τον πάγκο, Φούφης και Πουρσανίδης δεν είδαν τίποτα, ο Κορομηλάς «είδε» και φάουλ. Και ΟΚ το να μη δεις κάτι που συνέβη. Αλλά να βλέπεις κάτι που δεν έγινε ποτέ;

Κάνοντας τη σούμα λοιπόν, καταλήγουμε στο ότι πέντε πόντοι του ΠΑΟ προήλθαν από δώρα, ενώ δυο πιθανοί πόντοι από τις βόλες του Βεζένκοβ ανεβάζουν το συνολικό κόστος των διαιτητικών αποφάσεων στους επτά. Που σε μια ιδανική περίπτωση για τον Ολυμπιακό θα ήταν 8, αν ο Σάσα ευστοχούσε και στις δυο και αστοχούσε ο Έβανς στη δική του.

Για να είμαστε ξηγημένοι. Όσο υπάρχουν στους πίνακες διαιτητές που η καριέρα τους συνδυάστηκε με τις διάφορες ΚΕΔ του «φάρου», είτε τα είχαν πάντοτε καλά είτε κάποια στιγμή τσακώθηκαν, ο Ολυμπιακός θα έχει κάθε δικαίωμα να είναι καχύποπτος. Το ότι ήρθαν έτσι τα πράγματα που οι Ερυθρόλευκοι επέλεξαν να μην γκρινιάξουν παρότι θα είχαν χίλια δίκια, δεν σημαίνει πως οι Γκέμπελς του ελληνικού μπάσκετ θα συνεχίσουν να κάνουν πάρτι. Οι γλώσσες θα κοπούν, αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Να δούμε με ποια σειρά θα γίνει αυτό…

ΥΓ. Δείτε τις τρεις φάσεις (αφήσαμε τα «ψιλά» στην άκρη) με τα σοβαρά λάθη σε βάρος του Ολυμπιακού  στην τέταρτη περίοδο γιατί είναι στα περιγράφουν και άλλο να τα βλέπεις στην οθόνη σου.

 

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Μπάγερν – Άρσεναλ 1-0: Η κεφαλιά του Κίμιχ ήταν αρκετή για τους Βαυαρούς που θέλουν να το κάνουν όπως το 2020 (vid)

Η καρφωτή κεφαλιά του Κίμιχ «έσπασε» την κατάρα των προημιτελικών -στα τέσσερα τελευταία χρόνια- για την Μπάγερν, που κάνει όνειρα για επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης μετά το 2020, όταν κατέκτησε το τρόπαιο απέναντι στην Παρί που επίσης συνεχίζει στα ημιτελικά

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 68-65: Ήττα με το «έτσι θέλω» τριών αποφασισμένων «κομάντο»

Η ανυπόστατη γκρίνια του Παναθηναϊκού μετά τον 1ο τελικό έπιασε τόπο και οι... τρομοκρατημένοι Καρπάνος, Θεονάς και Παπαδόπουλος τα έβλεπαν όλα πράσινα καθορίζοντας το αποτέλεσμα του ντέρμπι

CHAMPIONS LEAGUE LIVE: Σίτι – Ρεάλ

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του αγώνα Μάντσεστερ Σίτι - Ρεάλ Μαδρίτης για τη δεύτερη φάση των προημιτελικών του CHAMPIONS LEAGUE