16.7 C
Athens

Γουινσκόνσιν: Υπέκυψε ακόμα ένα παιδί από την επίθεση στην παρέλαση – Στους 6 οι νεκροί

Υπέκυψε ακόμη ένα παιδί που τραυματίστηκε την Κυριακή, όταν οδηγός έριξε το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος κατά τη διάρκεια χριστουγεννιάτικης παρέλασης στην πόλη Γουόκεσα, στην πολιτεία Γουισκόνσιν, με τον απολογισμό της τραγωδίας να φθάνει πλέον τους 6 νεκρούς και τους 62 τραυματίες.

Δράστης της επίθεσης είναι ο 39χρονος Ντάρελ Μπρουκς, ο οποίος αντιμετωπίζει δίωξη για έξι ανθρωποκτονίες από πρόθεση, αφού έριξε εσκεμμένα το SUV που οδηγούσε πάνω στο πλήθος των ανθρώπων που συμμετείχαν και παρακολουθούσαν την ετήσια χριστουγεννιάτικη παρέλαση της πόλης.

Τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα μέχρι τώρα. Οι αρχές πάντως απέκλεισαν τη Δευτέρα το ενδεχόμενο να επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.

Ο Μπρουκς είναι γνωστός στις Αρχές για το βαρύ παρελθόν του, καθώς από το 2000 έχει εμπλακεί σε τουλάχιστον δέκα ποινικές υποθέσεις σε τρεις διαφορετικές πολιτείες.

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν σκοτώσει έξι άτομα με το αυτοκίνητό του, είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους έπειτα από κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς