18.2 C
Athens

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Οι αντίθετοι βίοι στην Euroleague δεν είναι οδηγός για το ελληνικό ντέρμπι!

Η Basket League ετοιμάζεται να υποδεχτεί ντέρμπι αιωνίων για πρώτη φορά έπειτα από το 2019, όταν οι Ερυθρόλευκοι έφυγαν από τις ελληνικές διοργανώσεις, σε μια περίοδο που Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δείχνουν εντελώς διαφορετικό πρόσωπο.

Οι εμφανίσεις του Ολυμπιακού στους αγώνες του στο ΣΕΦ για την Euroleague είναι εμφατικές και αποτυπώνουν τη δυναμική της ομάδας του Πειραιά, σε αντίθεση με αυτές των Πρασίνων οι οποίοι πραγματοποιούν τη χειρότερη πορεία στην ιστορία τους στη διοργάνωση. 

Η τελευταία θέση που μοιράζεται πλέον με τη Ζαλγκίρις, έχοντας μόλις 2 νίκες και 9 ήττες είναι ιστορικό χαμηλό για τους παίκτες του Πρίφτη οι οποίοι σε κάθε αγώνα, με ελάχιστες εξαιρέσεις, μοιάζουν να παραδίνονται στις ορέξεις των αντιπάλων τους.

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς διεξάγεται σε δύο ημέρες στο ΣΕΦ και σίγουρα ο Ολυμπιακός δεν θα πρέπει να ξεγελαστεί και να πιστέψει ότι το Τριφύλλι θα παρουσιαστεί όπως στην Ευρωλίγκα. 

Ο αγώνας αυτός είναι ματς της χρονιάς για την ομάδα του Παναθηναϊκού η οποία θα τα δώσει όλα προκειμένου να αποφύγει άσχημες καταστάσεις που θα την βρουν σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός την ισοπεδώσει, όπως έκανε με την Μακάμπι.

Φυσικά το νόμισμα έχει δύο όψεις, αφού το άγχος έχει κυριεύσει τον Παναθηναϊκό που δεν διανύει τις καλύτερές του μέρες. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα μπορούν αν το εκμεταλλευτούν αυτό και να δώσουν τη χαριστική βολή στους Πράσινους, βυθίζοντάς τους στην εσωστρέφεια.

Όμως η δουλειά δεν είναι και τόσο εύκολη και οι Πειραιώτες πρέπει να πάνε προσγειωμένοι σε αυτό το ματς. Αν είναι συγκεντρωμένοι και παίξουν δυνατά χωρίς να υποτιμήσουν τον Παναθηναϊκό, δεν θα έχουν πρόβλημα. Αν ξεγελαστούν και νομίζουν ότι ο αγώνας έχει κριθεί πριν ξεκινήσει, ίσως τους περιμένουν περιπέτειες…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς