19.3 C
Athens

Νίκας: Αν θέλουν VAR οι ομάδες στο Κύπελλο θα πρέπει να το πληρώσουν

Η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας για τη φάση των «16» μπορεί να μην έβγαλε κάποιο μεγάλο παιχνίδι, αλλά κρύβει ενδιαφέρον ματσαρίσματα για τους «μεγάλους» και μία νέα δομή, που σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής της διοργάνωσης, Κώστα Νίκα, γίνεται για την αναβάθμιση του προϊόντος.

Ο κ. Νίκας τοποθετήθηκε σε Ρ/Σ της Θεσσαλονίκης και για το ζήτημα του VAR στους αγώνες του Κυπέλλου ξεκαθαρίζοντας πως όσες ομάδες επιθυμούν να το συμπεριλάβουν στα παιχνίδια τους θα πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους.

Την ίδια στιγμή, πάντως, ανέφερε ότι η διοργάνωση του Κυπέλλου κατάφερε ήδη από φέτος να αναβαθμίσει το προϊόν, εξασφαλίζοντας παράλληλα περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ από την τηλεοπτική συμφωνία με την Cosmote TV.

Aναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Νίκας στο Metropolis:

Για τις αλλαγές στον θεσμό του Κυπέλλου: «Οι αλλαγές σε σχέση με πέρυσι είναι το VAR, πρέπει να το αιτηθεί μία από τις δύο ομάδες. Τα έξοδα του VAR τα χρεώνονται οι ομάδες. Αν ζητήσει κάποια ομάδα και δεν έχει το γήπεδο που να διαθέτει VAR, τότε θα πρέπει να βρει και γήπεδο. Το κόστος είναι στα 5.600 ευρώ σε γήπεδα που έχουν εγκατάσταση, αν δεν υπάρχει σε κάποιο γήπεδο τότε θα χρειαστούν άλλες 3.000 ευρώ. Μπορεί να υπάρξει και αίτημα για ξένους διαιτητές από τις ομάδες. Δεν άλλαξε το εκτός έδρας γκολ, η UEFA και η FIFA το άλλαξαν αλλά δεν είναι υποχρεωτικό. Εμείς κάναμε την συζήτηση και ο τότε πρόεδρος της ΕΠΟ, ο Θόδωρος Ζαγοράκης, είπε να το αφήσουμε ως έχει. Για τις επόμενες αγωνιστικές θα μιλήσουμε με τις ομάδες».

Για τον τελικό του Κυπέλλου: «Εμείς θέλουμε να κάνουμε τελικό Κυπέλλου με κόσμο, η ημερομηνία είναι συγκεκριμένη στις 21 Μαΐου και θα γίνει στο ΟΑΚΑ. Αυτά δεν αλλάζουν. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε πράγματα που δεν έχουν ξαναγίνει, να διασκεδάσει ο κόσμος και θα προσπαθήσουμε να είναι γιορτή».

Για το Κύπελλο: «Ηδη φέτος το αναβαθμίσαμε το προϊόν και πήραμε τα διπλά χρήματα από τα τηλεοπτικά, φέτος πήραμε 2 εκατ.ευρώ».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς