21.7 C
Athens

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός παρέδωσε τη δωρεά του Β. Μαρινάκη, θερμές ευχαριστίες από τον Λ. Αυγενάκη

Σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, η ΠΑΕ Ολυμπιακός παρέδωσε τη δωρεά Μαρινάκη για σχολικές αίθουσες και οικίσκους προς ανακούφιση των πληγέντων του Αρκαλοχωρίου

Εκδήλωση στο Ηράκλειο για τον απολογισμό των ενεργειών της Κυβέρνησης προς ανακούφιση των σεισμόπληκτων της 27ης Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (18/11) με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη να ευχαριστεί δημοσίως όλους όσους συνέβαλαν στην ανακούφιση των πληγέντων.

https://athlosnews.gr/dorea-oikiskon-pou-tha-leitourgoun-os-scholikes-monades-kanei-o-vangelis-marinakis-se-arkalochori-kai-kasteli/

Ειδική αναφορά έγινε και στην ΠΑΕ Ολυμπιακός αλλά και στον Βαγγέλη Μαρινάκη που με 28 προκατασκευασμένους χώρους που θα διατεθούν ως αίθουσες, τουαλέτες και γραφεία (θα παραδοθούν σε 20 μέρες) βοήθησαν τα σχολεία.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 18/11 στην αίθουσα εκδηλώσεων του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο, συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό των έως τώρα ενεργειών της Κυβέρνησης προς ανακούφιση των σεισμόπληκτων και τον προγραμματισμό των επόμενων κυβερνητικών πρωτοβουλιών.

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη εκπροσώπησε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Σταδίου Καραϊσκάκη, κ Βασίλης Βασιλειάδης, ο οποίος παρέδωσε στον Δήμαρχο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας Κρήτης, κ. Μανώλη Φραγκάκη, φάκελο με τη σύμβαση και τα σχέδια κατασκευής σχολικών αιθουσών. Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει προχωρήσει σε δωρεά οικίσκων για το Γενικό Λύκειο Αρκαλοχωρίου (12 σχολικές αίθουσες, 3 WC και 1 γραφείο) και το Γενικό Λύκειο Καστελίου (9 σχολικές αίθουσες, 2 WC και 1 γραφείο).

Οι κατασκευές γίνονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχει καθορίσει η Κρατική Εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» και αναμένεται να παραδοθούν σε περίπου 20 μέρες.

Αναλυτικά η ανάρτηση του υφυπουργού Αθλητισμού:

«Με τον Υφυπουργό παρά των Πρωθυπουργώ, αρμόδιο για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά, τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, Μανώλη Φραγκάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη, Νίκο Συριγωνάκη, στη λιτή εκδήλωση, όμως πλούσια από ανθρωπιά και προσφορά, για

τον απολογισμό των έως τώρα ενεργειών της Κυβέρνησης, προς ανακούφιση των σεισμόπληκτων της 27ης Σεπτεμβρίου,

τον προγραμματισμό των επόμενων κυβερνητικών πρωτοβουλιών

και τις ευχαριστίες στους χορηγούς, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν αμέσως στις ανάγκες αρωγής και προσέφεραν σχολικές αίθουσες, οικίσκους και άλλες παροχές προς τους πληγέντες, όπως οι:

ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο ιδιοκτήτης της, Βαγγέλης Μαρινάκης με 28 προκατασκευασμένους χώρους που θα διατεθούν ως αίθουσες, τουαλέτες και γραφεία σχολείων και θα παραδοθούν σε 20 μέρες,

Sky Express και οι ιδιοκτήτες της, αφοί Γρύλου,

Θεόδωρος και Γιάννα Αγγελοπούλου,

Megaplast S.A. και ο πρόεδρός της, Χάρης Καββαδίας.

Από την πρώτη στιγμή των καταστροφικών σεισμών η Κυβέρνηση στάθηκε στο πλευρό των πληγέντων, έμπρακτα. Με άμεσα μέτρα και ταχείς δράσεις αποκατάστασης των ζημιών.
Από την πρώτη στιγμή δίπλα στους κατοίκους που έχασαν τα σπίτια τους, στους μαθητές, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς για να αποκατασταθούν γρήγορα οι σχολικές ανάγκες, δίπλα στους επιχειρηματίες και τις ζημιές στις επιχειρήσεις τους.

Ήδη έχουν καταβληθεί 31,3 εκατ. σε 3.284 αιτήσεις πληγέντων στο arogi.gov.gr, πλατφόρμα που ενεργοποιήθηκε τάχιστα και θα ανοίξει ξανά για όσους δεν πρόλαβαν να καταχωρήσουν αίτηση ή και για όσους ακόμα επιθυμούν να τη διορθώσουν.

Δεσμεύτηκαν 10 εκατ. για τους Δήμους, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν και εκτιμάται ότι θα δοθούν 175 εκατ. για ανακατασκευή κτιρίων, ενώ έχουν ήδη αποσταλεί 80 σχολικές αίθουσες στα «λαβωμένα» χωριά, μαζί με τους βοηθητικούς χώρους.

Θερμά ευχαριστώ και τους δεκάδες εθελοντές»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς