25.9 C
Athens

Ολυμπιακός: Η υπομονή και τα αποτελέσματα που θα σβήσουν την κακή εικόνα της Τουρκίας

Η τέταρτη ήττα του Ολυμπιακού μακριά από το ΣΕΦ στην Euroleague έφερε και τις πρώτες γκρίνιες της χρονιάς από τους φίλους των Ερυθρόλευκων.

Τα social media γέμισαν το βράδυ της Τετάρτης με μηνύματα απόγνωσης και καταστροφής, αφού οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ακόμα δεν έχουν καταφέρει να νικήσουν μακριά από το ΣΕΦ, γεγονός που δεν αρέσει καθόλου στο απαιτητικό κοινό τους.

Φυσικά στο ζύγι δεν μπαίνει το γεγονός ότι οι ήττες προέρχονται από τρεις ομάδες που πέρυσι ήταν στο Final Four (Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ και Εφές) και από τη Ζενίτ η οποία τις δύο τελευταίες σεζόν δείχνει στους πάντες τα δόντια της!

Ο Ολυμπιακός φέτος ξεκίνησε με υποσχέσεις και αυτό προϋποθέτει ότι ξαφνικά έγινε η ομάδα που πρέπει να τους κερδίζει όλους, ανεξαρτήτως αν στη διοργάνωση υπάρχουν ομάδες με πολύ μεγαλύτερα μπάτζετ και ομοιογένεια. Με σταθερό κορμό εδώ και χρόνια, στον οποίο σε κάθε σεζόν γίνονται λίγες προσθήκες ώστε να υπάρχει συνεχής βελτίωση.

Ας τα αφήσουμε όμως αυτά, αφορούν τους αντιπάλους και όχι την ίδια την ομάδα του Πειραιά, η οποία δείχνει όντως να έχει πρόβλημα μακριά από το Φάληρο. Στην Τουρκία ο Ολυμπιακός επί τρία δεκάλεπτα είχε τον έλεγχο του αγώνα και έβαζε δύσκολα στους πρωταθλητές Ευρώπης.

Στην τέταρτη περίοδο τα πάντα πήγαν κατά διαόλου, όμως υπάρχει εξήγηση και για αυτό: Ο Ολυμπιακός μπήκε στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα με ένα καθαρόαιμο γκαρντ (Σλούκας) και δίπλα του τον ΜακΚίσικ ο οποίος φέτος δείχνει ακόμα να ψάχνεται. Ο Αμερικάνος δεν κατάφερε να ασκήσει την πίεση που έπρεπε στα αντίπαλα γκαρντ, στο πάρτι που έκαναν ήδη ο Μπομπουά και ο Μίτσιτς προστέθηκε και ο Λάρκιν που έπαιξε τρομερή άμυνα στον Σλούκα και κάπως έτσι η ομάδα του Αταμάν κλείδωσε ολοκληρωτικά τους Ερυθρόλευκους, υποχρεώνοντάς τους να σημειώσουν μόλις τρεις πόντους σε δέκα λεπτά.

Αριθμός τραγικός για μια ομάδα που φέτος έχει βάλει στόχο να παίξει στα play offs της Euroleague. Ο Ολυμπιακός χάλασε σε ένα δεκάλεπτο ότι έχτιζε με κόπο στα πρώτα τρία και κάπως έτσι ήρθε η τέταρτη ήττα του φέτος.

Πλέον οι Πειραιώτες ρίχνουν το βάρος τους στη Μακάμπι που έρχεται αύριο αγριεμένη μετά τη νίκη της επί της Μονακό, αλλά και στο ντέρμπι της Basket League με τον Παναθηναϊκό, την ερχόμενη Δευτέρα (22/11).

Δύο αγώνες που εφόσον ο Ολυμπιακός τους κερδίσει θα του φέρουν ηρεμία και χρόνο να συνεχίσει να δουλεύει ώστε να βελτιώσει τις αδυναμίες του. Σε διαφορετική περίπτωση, η ομάδα έχει κίνδυνο να τα ακούσει από τον κόσμο της και να χάσει τη συγκέντρωσή της.

Η κατάσταση θέλει ψυχραιμία και υπομονή και στον σύλλογο δείχνουν να την έχουν. Το θέμα είναι να περάσουν αυτά τα στοιχεία και στον κόσμο της και να μη βιαστεί να κρίνει ακόμα τον Ολυμπιακό. Η σεζόν είναι στο ξεκίνημά της και τα πρώτα δείγματα γραφής έχουν δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες.

Πρέπει λοιπόν ομάδα και κόσμος να υποστηρίξουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και να μην την «στολίσουν» με γκρίνια, διότι δεν είναι δύσκολο να αποπροσανατολιστούν οι παίκτες και να ξεκινήσει η εσωστρέφεια…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς